Lütfen bekleyin..



İttihad-ul Ulema’dan "Kurban Bayramı" mesajı

31 Ağustos 2017, 22:59 - Okunma: 1705

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad-ul Ulema), cuma günü (yarın) idrak edilecek Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, tüm İslam âleminin bayramını tebrik etti.

İttihad-ul Ulema, Kurban Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda tüm Müslümanların bayramını tebrik etti.

Mesajda, “İdrak etmekle müşerref olduğumuz günlerin en hayırlısı Kurban Bayramı, İslami şiarların en büyüklerindendir. Bizleri böyle bir güne bir kez daha ulaştırdığı için Allah-u Teâlâ (cc)'ya sonsuz şükürler olsun. Bombaların yıkıp yaktığı; ateş ve barut kokusunun her tarafa yayıldığı, ümmetin içler acısı ölüm (şehadet) ve sürgün (hicret) yaşadığı bugünlerde Kurban Bayramı'nı idrak etmemiz, ümmet için hiçbir şey yapılamıyorsa da bir kez daha yürekten dua etme fırsatı doğurmuştur.” denildi.

İslam ümmetinin birlik ve beraberliğinin elzem oluşuna dikkat çekilen mesajın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Cuma gününe denk gelecek olan Kurban Bayramı'nın mazlum, parçalanmış, İslam düşmanları tarafından yutulmak için lokma lokma edilen ümmetin toparlanıp ferahlamasına, Müslümanların İslam düşmanlarının oyunlarına gelmeden bir an önce kendi sorunlarını kendileri görüşerek, İslami vahdet oluşturmasına, kendi dinlerine; kültür ve miraslarına sahip çıkmak için çokça dua etmenin yanı sıra fiili adımların da atılmasına vesile olmasını dileriz. Bayramlar denince elbette ki, akla ilk gelen şey sevinmek, sevmek ve sevindirmektir. Ümmetin halini düşünmekten sevinmeyi unutmuşsak da bu günlerde sevmeyi ve sevindirmeyi unutmamalıyız. Kurbanımızdan bir parça etle de olsa fakirleri, dost, tanıdık, akraba ve kolu komşuyu, yurtlarından çıkarılmış hüzün içinde perişan bir halde ağaç yaprakları gibi savrulan muhacirleri sevindirmeliyiz. Bu bayramda dost ve akrabaları, şehit ve tutuklu ailelerini, yetimleri, öksüzleri, fakir ve muhtaçları çokça ziyaret etmeliyiz. Varsa küskün ve dargınları barıştırmalıyız. Çocukları az bir bayramlık harçlıkla da olsa sevindirmeli, Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camiye giden çocuklarımızı taltif etmeliyiz.”

İslam ümmetinin bayramının tebrik edildiği mesajın sonunda ise "Kurban Bayramı'nın İslam ümmetinin; vahdetine, Müslümanların huzur ve barışına, dünyanın dört bir yanında zülüm gören Müslümanların kurtuluşuna, zulümle zindanlara atılan ve unutulmaya yüz tutulan Medrese-i Yusufiye’deki mahkûmların özgürlüklerine kavuşmasına, mahkûm ailelerinin yüreklerine yıllar sonra da olsa vuslatla bir su serpilmesine, Kurban Bayramı'nın ümmet için güçlü bir uyanışa, manevi hastalıklarının kurban ve Kur'an ile tedavisine vesile olmasını diliyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=