Lütfen bekleyin..



Rizelilerle Diyalog Buluşması

13 Eylül 2017, 20:41 - Okunma: 2743

Batman'da düzenlenen 'Rizelilerle Diyalog Buluşması' programında konuşan Vali Ahmet Deniz, Türkiye'de kültürel değerlere yeni yeni sahip çıkmaya başlandığını söyledi.

Rizem Kültür ve Turizm Derneğinin "Doğu Karadeniz Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprü Projesi" kapsamında, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Rizelilerle Diyalog Buluşması" programı gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, katılımcılara Karadeniz ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, "Doğu Karadeniz Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprü Projesi" ile Doğu Karadeniz ve 6 ili kapsayan Güneydoğu Anadolu Bölge'si arasında kardeşlik ve turizmin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Vali Ahmet Deniz, insanı, doğası, kültürü, örfü, âdeti ve geleneğiyle Türkiye'nin her yerinin ayrı bir güzellikte olduğunu belirtti.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, son yıllarda çok büyük bir değişim ve gelişim içerisinde olduğunu anlatan Deniz, "Türkiye her alanda gelişiyor. Kültürel değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Özellikle Türkiye'de maalesef bu öz eleştiriyi yapmak lazım. Kültürel değerlerimize daha yeni yeni sahip çıkmaya başladık. Restorasyonlar yapmaya başladık. Bunlar bizim önemli değerlerimiz. Turizm dünyada çok hızlı gelişiyor. Türkiye 1990'larda belki turizmden 3-4 milyar dolar gelir elde ederken şimdi, 2 yıl önce 35 milyar dolar elde etti. Bir kriz oldu, Türkiye'de bazı sıkıntılar yaşandı. Hâlâ 30 milyon kişi, 35 milyar dolar hedefi olmuş bir ülkedir." dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefinde 50 milyar dolar turizm geliri ve 50 milyon turist olduğunu bildiren Deniz, "Ülkemiz Karadeniz'iyle, doğusuyla, güneyiyle, Ege'siyle, kumuyla, deniziyle, tarihiyle, doğa turizmiyle, alternatif turizmlerle bunu çok rahat yakalayabilir. O potansiyeli var. İşte bu tür projelerle bir taraftan turizmi geliştirirken, bir taraftan da insanlarımızın birbirini tanıması gerekiyor. Türkiye'de bir bölücü terör örgütü yıllardır zalimce eylemler yaptı, insanlarımızı katletti. Bunların amacı bir önyargı oluşturmaktır. 'Türkiye'de bir iç savaş çıkarır mıyız?' hedefindeydi ama başaramadılar." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Deniz, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Aydoğan'a Batman'ın kültür envanterini oluşturan eserleri hediye etti.

Programa; Vali Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, turizm acente yetkilileri ile bazı turizmciler katıldı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Mardin'in iki önemli projesine onay


Mardin'in iki önemli projesine onay

Mardin'in iki önemli projesine onay

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=