Lütfen bekleyin..



Batman Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı yardım faaliyetleri açıklaması

14 Eylül 2017, 12:28 - Okunma: 1640

Kurban Bayramı'nda yaptıkları yardım faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırarak bir nebze de olsa yüzlerin tebessüm etmesine vesile olduklarını söyledi.

Kurban Bayramı'nda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, sadece bayramlarda değil, yılın tüm zamanlarında ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını söyledi.

Kurban Bayramı'nda yüzlerce üye ve gönüllüleriyle kentteki muhtaç ailelere kurban eti ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Işık, sadece bayramlarda değil, yılın tüm zamanlarında fakir, mağdur ve muhtaçların umudu olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Işık, "Kurban Bayramı'ndan önce fakir, mağdur ve muhtaçlara yılda bir sefer olsa dahi evine kırmızı et girsin diye çaba sarf ettik. Üye ve gönüllerimizle beraber hummalı bir çalışma yürüttük. Kurbanlıkların alımı için komisyonlar kurduk. Bu kurmuş olduğumuz komisyonlarımız Türkiye’nin Doğu illerinde çeşitli temaslarda bulundular. Bu temasları neticesinde en iyi kurbanı en iyi şekilde en iyi fiyatla nasıl alabiliriz çalışması yürüttük ve bunun neticesinde kurbanlık alımımız gerçekleşmiş oldu." diye konuştu.

Hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda kestikleri kurbanları fakir ve muhtaçlara ulaştırdıklarını aktaran Işık, "Kurban bayramı süresince ortalama 600 küçükbaş kurban kesimimiz gerçekleşmiş oldu. Tabi kesmiş olduğumuz kurbanlarımız hayırseverlerin desteğiyle, bize vekâletleri vermeleriyle bu kurbanları kesmiş olduk. Vekâlet doğrultusunda kestiğimiz kurbanları kimisi 3’te bir payını aldı, kimisi medreselere kurbanlarının ulaşması için bizi vekil kıldılar. Biz de kurbanlarını medreselere ulaştırdık. Yine aynı şekilde hayırseverler geri kalan paylarını da Kurban Bayramı süresi içerisinde yüzlerce üye ve gönüllerimizle beraber bu kurbanları fakir, mağdur ve muhtaç ailelere ulaştırdık." dedi.

"Hayırseverlerin desteği arttıkça muhtaçların yüzü de gülecektir"

Fakir ve muhtaçlara yardımda bulunmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulunan Işık, son olarak şunları söyledi: "Hayırseverlerden desteklerini bizden esirgememelerini talep ediyoruz. Sadece belirli bir dönemde fakir ve muhtaçları hatırlamayalım. Sürekli bu insanlar muhtaçtırlar. İsterlerse hayırseverlerde kendileri gelip bize iştirak edebilirler. İsteğimiz hayırseverlerin desteklerini devam ettirmesidir. 2017 yılı Kurban Bayramı'nda dağıttığımız kurban paketleri toplamda 3 bin 500 aileye ulaştırıldı. Biz hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü vazifesi görmeye devam edeceğiz. Fakir, mağdur ve muhtaçların umudu olmaya devam edeceğiz. Hayırseverlerin desteği arttıkça bilsinler ki fakir, mağdur ve muhtaçların yüzü de gülecektir." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=