Lütfen bekleyin..



Bakanlar Tüfenkci ve Fakıbaba Batman’da açıklamalarda bulundu

14 Eylül 2017, 21:25 - Okunma: 3843

Batman’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba önemli açıklamalarda bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi.

İlk olarak Batman Valiliğini ziyaret eden Bakan Bülent Tüfenkci ve Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’yı Vali Ahmet Deniz, AK Parti İl Başkanı Ataullah Hamidi, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve kurum müdürleri karşıladı.

Burada şeref defterini imzalayan bakanlar daha sonra valilik makamına geçerek, bir süre sohbet etti. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Bülent Tüfenkci ve Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada bakanları AK Parti İl Başkanı Diyaeddin Uçar ve partililer karşıladı.

Burada toplantı salonunda partililerle bir araya gelen Tüfenkci ve Fakıbaba, açıklamalarda bulundu.

İlk olarak söz alan Fakıbaba, 2019 yılında yerel ve başkanlık seçimlerinin kendilerini 2023 hedeflerine götürecek en önemli basamak olacağını belirterek, “Bu mücadeleyi, başarıyı mutlaka göstermek zorundayız. Bu AK Parti, Cumhurbaşkanı, bakanlar ve Batman için değil Türkiye için çok önemli bir mücadele olacak. Terör örgütlerine baktığımız zaman bunların maşa olduklarını herkes görüyor. Ama maalesef sanki terör örgütleri maşa değil de kendileri bir şey uğruna ortaya çıkmış, mücadele ediyormuş havasını veriyorlar. Ama çok şükür ki halkımız bunu anladı.” dedi.

“Önemli imtihanımız 2019 yerel seçimleriyle başlayacaktır”

Türkiye’nin 80 milyonluk bir aile olduğuna işaret eden Fakıbaba, “Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Laz, Alevi olarak hepimiz bir aileyiz. Bizler halkın hizmetkârıyız. 2019’da hepimize büyük işler düşüyor. Doğusuyla, Batısıyla, Kuzeyi ve Güneyiyle bir tek ülke var ve o ülkenin adı Türkiye. Bize dışarıdan hangi güçlerin ambargo koyacaklarmış, elinizden geleni yapın. Çünkü 80 milyonluk bu aileye dünyanın, özellikle İslam aleminin ihtiyaç duyduğunu hepimiz biliyoruz. Allah’ın izniyle el ele verdiğimizde, oyuna gelmediğimizde ve terör denen aktörlere baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti 80 milyonuyla bu oyunun farkında ve farkında olacaktır. Ama ilk önemli imtihanımız 2019 yerel seçimleriyle başlayacaktır. Birlik içinde olduğumuz sürece hiçbir güç bize yetmeyecektir.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin 16 Nisan referandumundan sonra hem büyüme oranlarıyla hem dövizdeki oynaklığın azalmasıyla, istihdam, üretim, sanayi üretim endeksi, tarımsal üretimiyle büyümeye devam ettiğini belirtti.

“2018’e inşallah daha güçlü gireceğiz”

2016 'da hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalınmasına rağmen alınan tedbir ve teşviklerle Türkiye’nin yüzde 5'in üzerinde büyüdüğünü vurgulayan Tüfenkci, “Yılsonunda da yüzde 5'in üzerinde büyüme rakamlarını yakalayacağız. 2018’e inşallah daha güçlü gireceğiz. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi bozmayalım. Yeter ki kardeşliğimize halel getirecek işlere imza atmayalım. 7 Haziran’ı bu Türkiye yaşadı. Türkiye ne zaman ekonomik anlamda zirveye çıksa, insanımızın refah düzeyini ne zaman artırmaya başlasa birileri bir yerlerden çomak sokuyorlar. Gezi olaylarını hatırlayın. O gün 5-10 ağacı bahane ederek nasıl insanları sokağa yığdıklarını, nasıl yıkıp yaktıklarını bu millet hep beraber gördü. Sonra 17-25 Aralık olayları, yargı darbesi, 6-7 Ekim Kobane olayları başladı. En son 7 Haziran seçimlerinde oynana oyunlar. O gün HADEP’i bir proje partisi olarak Türkiye partisi ilan edenler bu milletinde desteğini alarak çözüm siyasette dedikleri halde o insanlar kalktılar ne dediler? Kendilerine oyu verenlere biz dayanıyor demediler. Dediler ki biz sırtımızı PKK’ye, PYD’ye, Kandil’e dayıyoruz dediler ve çukur siyasetini o bölgelere soktular.” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız”

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Tüfenkci, şunları kaydetti: "Bu hainler, dış güçlerin oyuncağı olanlar 15 Temmuz'u bu millete yaşattılar. O gün hiç acımadan sivil halka karşı bombaları, tankları, tüfekleri doğrulttular. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bugün onlar yargılanıyorlar, ne kadar tiyatro oynasalar da, 15 Temmuz’da yaşattıklarını adliyelerde hesabını vermeyeceklerini düşünseler del hem bu millet hesaplarını soracak hem de Allah'ın izniyle milletin vicdanı karşısında da hesabını verecekler. Çünkü o kalkışmanın millete faturası var. 60 milyara yakın bu millet bunun faturasını ödedi. O darbe ne hükümete ne Cumhurbaşkanımızaydı, bu tamamen millete karşı yapılmış darbe girişimiydi.”

“Bunun provokasyon olduğuna inanıyorum”

Açıklamaların ardından HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan olaylara ilişkin sorulan bir soru üzerine konuşan Bakan Fakıbaba, "Gerçekten üzgünüm, Allah rahmet eylesin. Bu olayı nefretle kınıyorum, bunun provokasyon olduğuna inanıyorum. Güvenlik güçlerimiz bu konuda gereğini yapacaktır. Biz 80 milyonluk bir aileyiz. Bu doğru bir olay değildir. İnşallah güvenlik güçlerimizin en iyi şekilde bu olayın gereğini yapacağına inanıyorum ve bu olayı nefretle kınıyorum.” dedi.

Burada yapılan ziyaretin ardından Bakanlar Tüfenkci ve Fakıbaba, "Batman İnşaat Mobilya ve Dekorasyon" ile "Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık" fuarlarının açılış törenine katıldı. (İLKHA) 

Hakkâri'de yola döşenen el yapımı patlayıcı imha edildi


Hakkâri'de yola döşenen el yapımı patlayıcı imha edildi

Hakkâri'de yola döşenen el yapımı patlayıcı imha edildi

Hakkâri'de yola döşenen el yapımı patlayıcı imha edildi

Hakkâri'de yola döşenen el yapımı patlayıcı imha edildi

Hakkâri'de yola döşenen el yapımı patlayıcı imha edildi

Hakkâri'de yola döşenen el yapımı patlayıcı imha edildi

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, “Batm..
Dur durak bilmeyen HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Se..
On binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen HÜDA PAR mitinginde kon..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Batman Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı..
Sason’a çıkarma yapan HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı..
Ulu Camii Sokağı ve Alo Tevşo esnafını ziyaret eden Batman Milletvekili ve ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=