Lütfen bekleyin..



Batman'da 2 fuarın açılışı bakanların katılımıyla yapıldı

14 Eylül 2017, 22:33 - Okunma: 3091

"Batman İnşaat Mobilya ve Dekorasyon" ile "Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık" fuarları Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla törenle açıldı.

Batman’da ilk kapsamlı fuar olma özelliği taşıyan "Batman İnşaat Mobilya ve Dekorasyon" ile "Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık" fuarları Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla törenle açıldı. 3 gün boyunca düzenlenecek fuarlar, yapılan törenin ardından kapılarını ziyaretçilere açtı.

8 bin metrekare kapalı ve 15 bin metre kare açık alan olmak üzere toplam 23 bin metrekare alanda düzenlenen fuarların açılış törenine; Bakan Tüfenkci ve Fakıbaba’nın yanı sıra, Vali Ahmet Deniz, AK Parti İl Milletvekili, Belediye Başkan Vekili, Batman Üniversitesi Rektörü, kurum müdürleri, STK temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni öncesi kürsüye gelerek bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, birilerinin Türkiye’nin başarısını engellemek, Türkiye’nin enerjisini boşa harcamak için, insanları birbirleriyle uğraşır hale getirmek için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Özellikle sektörel fuarları çok önemsediklerini ifade eden Tüfenkci, “Bu fuarların sürekli yapılması önemlidir. Çünkü sürekli yapılan fuarlar sektörlere fayda sağlar. Sektörün gelişmesini de beraberinde getirir. İnşaat ve mobilya ülkemizin uluslararası alanda yer aldığı sektörlerin başında gelmektedir. Tüm dünyada inşaat sektöründe Türkiye, hızlı bir büyümeyi yakalamıştır. Mobilyanın da bundan nasibini aldığını görüyoruz. 2002 yılında Türkiye, net mobilya ithalatçısıyken, bugün gelinen nokta itibariyle Türkiye net mobilya ihracatçısı konumuna gelmiştir. 2015 yılında yüzde 4,9 büyüyen inşaat sektörü de 2016’daki o kadar olumsuzluğa rağmen yüzde 7,2 büyümüş, 2017 yılında da bu büyüme devam etmektedir.” dedi.

“Bir yandan sanayileşirken, bir yandan da tarımı asla ihmal etmemeliyiz”

2016 yılında mobilya sektöründe de Türkiye’nin ihracatını yaklaşık 8 katına çıkararak 2,2 milyar dolar seviyelerine çıktığını aktaran Tüfenkci, “Batman’da inşaat sektörü her yıl büyüyerek devam etmekte ve Batman için inşaat çok çok önemlidir. Batman bir yandan sanayi kentine doğru giderken, ama aynı zamanda da bir tarım kenti olarak yürüyüşüne devam etmektedir. Dünyanın en büyük sanayi üretimi yapan ülkeler aynı zamanda dünyanın en büyük tarım ülkeleri olduğunu da görüyoruz. Onun için bir yandan sanayileşirken, bir yandan da tarımı asla ihmal etmememiz lazım. Türkiye’yi bol, kaliteli, ucuz ve dünyayla rekabet edebilen ürünler yetiştiren bir tarım ülkesi haline getirmek en önemli hedeflerimizden biridir. Onun için yeteri kadar piyasaya uygun üretim yapmamız lazım, üretimimizi de satabilmemiz ve pazarlamamız lazım.” diye konuştu.

“Bölünmüş, küçülmüş bir Türkiye olmaz”

Ardından kürsüye gelerek söz alan Bakan Fakıbaba, fuarın Batman’a hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Fakıbaba, “15 Temmuz akşamı bu hainler eğer başarılı olmuş olsaydı ben burada konuşuyor olabilir miydim, sizler burada olabilir miydiniz, asla olmayacaktınız. Onun için bizim birlik ve beraberliğimiz her şeyden önemlidir. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe yapamayacağımız bir şey yoktur. Biz Kürt’üyle, Türk’üyle, Arap’ıyla, Laz’ıyla, Çerkez’iyle 80 milyonluk bir aileyiz. Bir birlikte Türkiye’yiz. Böyle bölünmüş, küçülmüş bir Türkiye olmaz. O devletçik olur. Ama Türkiye 80 milyonluk büyük bir devlet. Gerçekten mazlumların yanında olan bir devlettir. Ama bizi küçültmek isteyen hainlere gereken dersi siz her zaman verdiniz, hep beraber vermeye devam edeceğiz. PKK’den, FETÖ’den, DAEŞ’ten, DHKP-C’den hepsinden bahsediyorum. Allah’ın izniyle bunların hiçbirisinin gücü yetmeyecektir. Provokasyonlara gelmeyeceğiz. Hiçbir zaman bölücülüğe ve ayrımcılığa yer yok. Terör örgütlerin amaçları aynıdır. Türkiye’de karışıklık yaratmaktır. Provokasyon meydana getirmektir. Bunlara hiçbir zaman uymayacağız. Bunları içimizden silip atacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından "Batman İnşaat Mobilya ve Dekorasyon" ile "Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık" fuarlarının açılışı törenle Bakanlar Tüfenkci ve Fakıbaba tarafından gerçekleştirildi. Bakanlar Tüfenkci ve Fakıbaba, açılışını yaptıkları fuarlardaki stantları gezerek, incelemelerde bulundu.

Fuarlar, Batman merkezli olmak üzere çevre illerden ve Türkiye’nin değişik illerinden 200 üzerinde firma en az 500 markayla tanıtılıyor. Fuara Batman Valiliği, Batman Belediye Başkanlığı, Batman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Batman Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve diğer kurumlar ve toplum kuruluşları da destek veriyor.(İLKHA) 

Ürünlerinden verim alamayan köylüler yardım bekliyor


Ürünlerinden verim alamayan köylüler yardım bekliyor

Ürünlerinden verim alamayan köylüler yardım bekliyor

Ürünlerinden verim alamayan köylüler yardım bekliyor

Ürünlerinden verim alamayan köylüler yardım bekliyor

Ürünlerinden verim alamayan köylüler yardım bekliyor

Ürünlerinden verim alamayan köylüler yardım bekliyor

Ürünlerinden verim alamayan köylüler yardım bekliyor

Ürünlerinden verim alamayan köylüler yardım bekliyor

Ürünlerinden verim alamayan köylüler yardım bekliyor

Ürünlerinden verim alamayan köylüler yardım bekliyor

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=