Lütfen bekleyin..



2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı, Sene Başı Toplantısı yapıldı

15 Eylül 2017, 19:23 - Okunma: 2760

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı, Sene Başı Toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında Belediye Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Maarif Müfettişleri Başkanı,  İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürleri katıldı.
 
Toplantıda okul müdürlerine hitaben bir konuşma yapan Vali Deniz,  “geleceğimizi inşa edecek en önemli şey eğitimdir. Gençlerimizi ve çocuklarımızı iyi bir şekilde eğitebilirsek iyi bir yere gelebiliriz.  Eğitim dediğimiz zaman işin özünde öğretmenlerimiz var.  Severek, yürekten bu işe odaklandığı zaman başarılı olmamaları mümkün değil. Bütün başarılı hikayelerin arkasında öğretmenlerimiz var.  Bu nedenle öğretmenlik çok önemli ve kıymetli bir meslektir” diye konuştu.
 
Eğitimde asıl olan, iyi bir insan yetiştirebilmektir. Ailesine, topluma vatanına ve milletine sevdalı, milli ve manevi değerlerine sahip bir nesil yetiştirmektir.  Bir başkasını küçümsemeyen ve ötekileştirmeyen bir nesil yetiştirmek zorundayız. Herkesin buna ihtiyacı olduğunu belirten Vali Deniz, “eğitim anlayışımıza tevazuu ve hoşgörüyü yerleştirmemiz gerektiğini belirtti.
 
Çocukların yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemesi için öğretmen ve idarecilere büyük bir görev düştüğünü belirten Vali Deniz,  “Çocuklarımıza ülkemizin temel değerleri olan ülkenin bölünmez bütünlüğü, al bayrağımız ve vatanımızın birliğini anlatmalıyız. Bu değerler etrafından hep beraber kenetlenmeliyiz” dedi.
 
“EĞİTİMDE BİR BAŞARI HİKAYESİNİ HEP BİRLİKTE YAZACAĞIZ”
 
 İlimizi eğitimde daha iyi yerlere taşımak için geçen yıl başlatılan ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi’nin bu yılda devam edeceğini belirten Vali Deniz, projenin alt bileşeni olan "Batman Her yerde Okuyor" kampanyasının da devam edeceğini vurgulayarak,   “Eğitimde bir başarı hikayesini hep birlikte yazacağız” diye konuştu.
 
Geçen yıl okul öncesi eğitimde başlatılan “Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum” projesi sayesinde okullaşma oranında yüzde 80 gibi bir artışla tamamlandığını vurgulayan Vali Deniz,  Milli Eğitim Bakanlığı bu başarıyla Batman’ı her yerde örnek gösterdi. Emeğinizden dolayı sizlere teşekkür ederim. Severek yapıldığı zaman başarılamayacak hiçbir ey yoktur” dedi.
 
 okul kantinlerinin denetimleri, temizlik, uyuşturucu ile mücadele, okul çevrelerindeki internet kafeler, okul servislerinin uyulması gereken kurallar konusunda okul yöneticilerine uyarıda bulunan Vali Deniz, bunların denetimi sağlanmadan, eğitim-öğretimde başarı sağlamanın mümkün olmayacağını ifade etti.
 
Yapılan değerlendirmelerin ardından Vali Deniz, toplantıdan ayrıldı.


egitim-ogretim-yili-sene-basi-toplantisi.jpg

egitim-ogretim-yili-sene-basi-toplantisi-001.jpg

egitim-ogretim-yili-sene-basi-toplantisi-002.jpg

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=