Lütfen bekleyin..



Batman Dayanışma Grubu projelerini açıkladı

16 Eylül 2017, 14:50 - Okunma: 2933

Batman Ticaret ve Sanayi Odası seçiminde aday olduklarını duyuran Batman Dayanışma Grubu, düzenledikleri basın toplantısıyla çalışma ve 25 maddeden oluşan projelerini açıkladı.

​Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimlerinde aday olan Batman Dayanışma Grubu, çalışma ve projelerini açıkladı.

Daha önce 7 Ekim 2017 tarihinde yapılacak olan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçiminde aday olduklarını duyuran Batman Dayanışma Grubu, bu kez düzenledikleri basın toplantısıyla çalışma ve projelerini açıkladı.

Burada yapılan açıklamada, Dayanışma Grubunun öncülüğündeki BATSO’nun, bundan sonra Batman’a hizmet ve sorunlarını çözmek için çalışacağı belirtildi.

Kentteki yerel ve ulusal basın mensubu temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısıyla bir araya gelen Batman Dayanışma Grubu, Batman halkına hizmet için 25 maddeden oluşan bazı projelerini kamuoyuna duyurdu.

Dayanışma Grubu Sözcüsü Ekrem Çetin, yaptığı açıklamayla, 7 Ekim 2017 günü yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Dayanışma Grubu olarak halka hizmet etmek amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

"Gidişatın düzeltilmesi adına BATSO seçimleri için çalışmalarımıza start verdik"

Şu ana kadar oda ve kurumların toplumsal faydasını yeterli bulmadıklarını vurgulayan Çetin, "Yıllardır yapılamayan veya yanlış yapılan uygulamaları müşahade ettiğimizden ve bu gidişatın düzeltilmesi adına böyle bir çalışmanın gerekli olduğunu gördüğümüzden BATSO seçimleri için çalışmalarımıza start verdik. Odaların, toplumların gidişatlarında etkin ve önemli bir rolü vardır. Ancak ilimizde bu kurumların toplumsal faydasını yeterli görmüyoruz. Bu eksiklerin giderilmesi bir gereklilik haline gelmiştir." dedi.

"Üretim, istihdam ve yatırım alanında halkımıza  hizmet vermeye gönüllüyüz"

Bölge olarak birçok alanda geri kaldıklarını veya geri bırakıldıklarını ifade eden Çetin, "Bu açığı kapatmak için resmi, yarı resmi ve özel sektörlerin özveriyle çalışmaları gerekmektedir. Ancak üzülerek belirtelim ki bu kurum ve kuruluşlar bugüne kadar hep amaçları dışında kullanılmıştır. Bizler bu sorunların giderilmesi adına Batman için dayanışma gurubu olarak etkin bir aday kadrosu ile taşın altına elimizi koyup BATSO yönetimine talip olduk. Birçok kesimden müteşekkil olan aday kadromuz tüm meslek guruplarında seçime girerek, üretim, istihdam ve yatırım alanında halkımıza  hizmet vermeye gönüllü olmuştur." diye konuştu.

Projelerin tamamını yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Çetin, projelerinden bir kısmını başlıklar halinde şöyle sıraladı:

"1-Sektörel girişimciliği artırmak ve sektörel gelişimi sağlamak.

BATSO bünyesinde sektörel gelişmeyi teşvik etmek amacıyla sektörlerimizde ortak görüşlerin oluşturulmasına, sektörel sorunların tespit edilmesine ve gündeme taşınmasına gerekse de özel sektör ile yetkili merciler arasında bir temas noktası olarak kamu özel sektör işbirliğinin geliştirilmesine imkân sağlamak.

2-Firmalarımızın kalifiye ara eleman ihtiyacını gidermek.

Mesleki Eğitim Projelerini Desteklemek: Hizmet, turizm, üretim ve inşaat sektörlerinde, her alanda yetişmiş, ileri teknoloji ile üretim tekniklerini öğrenmiş, uygulama yapabilen, rekabete hazır, uygulamalı mesleki eğitim Projelerinden destek alan ve eğitim görmüş öğrencilerin, belirlenen sektörler için çalışmalarına katkı sağlamak. Üretim-hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personelin yetiştirilmesine yönelik Mesleki Eğitim Kompleksi (MEK) oluşturmak.

3-Gençlik projelerini desteklemek.

Gençlerin evrensel ve insani değerlere sahip, manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan ve uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebileceği imkân ve zemini oluşturmaya katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

4-Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine daha iyi hizmet sunmak ve üye memnuniyetini maksimum seviyeye çıkartmak. Odamız personelinin kurumsal kapasitesini geliştirmek ve üyelerin memnuniyetini artırmak.

5-Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası proje geliştirme birimi oluşturmak. Proje birimi oluşturarak ilgili birimlere ve üyelerimize hazır proje ve teknik destek sağlanması hedeflenmektedir.

6-İstihdam projeleri geliştirmek.

Kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi. Balık tutmayı öğretmek amaçlı girişimcilik ve mesleki eğitim yoluyla dezavantajlı işsiz, fakir ve muhtaçların istihdam ve işgücüne katılımlarına ve entegrasyonlarına katkı sağlamak. Bölgemizdeki dezavantajlı kişilere girişimcilik eğitimleri ve bölge sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitimler verilmesi yoluyla istihdam ve iş gücüne katılım oranlarını artırmak ve işgücü piyasasına girişimlerini kolaylaştırmak. Gençlere girişimcilik konusunda farkındalık yaratarak girişimciliğe yönlendirmek ve kendi işlerinin patronu olma konusunda yol göstermek.

7-Üniversite Sanayi işbirliğini artırmak, üniversiteli işsiz sayısını azaltmaya çalışmak

8-Öğrencilere eğitim ve öğretimleri sürecinde burs alma imkânı oluşturmak.

9-Müteşebbis yatırımcı ile hükümet ve yerel yetkililer arasındaki ilişkiyi güçlendirmeye çalışmak.

10-Batman’ı sanayi kenti haline getirmeye çalışmak

11-Batmanda TOBB desteği ile ticaret ve petrol üniversitesi kurmak için girişimde bulunmak

12-Girişimci insanlarımızın önünü açmak için kurumsal olarak her türlü desteği vermeye çalışmak.

13-Meslek guruplarını en az 15'e çıkarmaya çalışmak.

14-Mevcut OSB’nin geliştirilmesi veya yeni bir OSB’nin inşası için girişimlerde bulunmak.

15-Meslek komitelerini aktif hale getirme çabası içerisinde olacağız.

16-İlimizi geliştirme çabası içerisinde olan çevreler ile dayanışma içerisinde olacağız.

17-Esnaf ve iş adamlarımızın sorunlarının tespit edilip ve çözüme kavuşturulması için çaba göstereceğiz.

18-Batman’ın tekstil kenti olması için çaba sarf edeceğiz.

19-Yerli üretici ve firmalara pozitif ayrımcılık ve öncelik verilmesi çabası içerisinde olacağız. Böylece sermayenin dışarıya gitmesi kısmen önlenmiş olacaktır.

20-Yeni yatırımların önünü açma çabası içerisinde olacağız.

21-Firmaların önündeki bürokratik engellerin kaldırılması ve iş işlemlerin kolaylaştırılması için çaba sarf edeceğiz.

22-ABİGEM (Avrupa birliği iş geliştirme merkez)in ilimizde daha etkin hale getirilmesi

23-Tarım ve hayvancılık projelerini geliştirmek ve hayata geçirmek.

24-Yurt içi yurt dışı ticari işbirliği geliştirme projelerine hayata geçirmeye çalışmak.

25-Batman’da faaliyet gösteren sektörlerin dış ticaret kapasitesinin geliştirilmesi projelerine destek vermek."

Topalntı soru-cevap bölümünün ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi. (İLKHA)

batman-dayanisma-grubu-002.jpg

batman-dayanisma-grubu-003.jpg

batman-dayanisma-grubu-004.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=