Lütfen bekleyin..



Batman'a dev tanıtım atağı

17 Eylül 2017, 10:21 - Okunma: 2926

29 Eylül - 1 Ekim 2017 tarihlerinde, iç ve dış turizmde potansiyel sahibi tur operatörleri ve tur rehberlerinin katılım sağlayacağı "Batman Tanıtım Programı" düzenleneceği açıklandı.

Batman Valiliği’nin öncülüğünde, Batman Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı (TÜRSAB GBYK) işbirliği ile Batman’da bölgesel olarak turizm destinasyonlarının tanıtılması ve sahip olunan yerel potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla 29 Eylül - 1 Ekim 2017 tarihlerinde, iç ve dış turizmde potansiyel sahibi tur operatörleri ve tur rehberlerinin katılım sağlayacağı "Batman Tanıtım Programı" düzenleneceği açıklandı.

Üç günlük gezi kapsamında davetlilere Hasankeyf antik kentinde bulunan kale, ağlayan mağara, vadi, Beşiri ilçesi Ayrancı Köyü'nde bulunan Mor Kiryakus Manastırı, Gercüş ilçesi Arıca Köyü'nde bulunan Mor Yakub Süryani Kilisesi, Gre Miro Höyüğü, Batman Çayı üzerinde bulunan Malabadi Köprüsü gezdirilecektir. Ayrıca Batman'a özgü yöresel lezzetlerin sunulacağı kahvaltı ve yemeklerin yanı sıra Hasankeyf Seyir Tepesinde sıra gecesi eğlencesi düzenleneceği belirtildi.

Programa, TÜRSAB başta olmak üzere Turist Rehberleri Birliği (TÜREB), Mika Tur,  Anı Tur, Jolly Tur, Touristica, Gezinomi, Tez  Tour, Anex Tour, Akay Travel, Peninsula Group, Detur, OTİ Grup, Tantur, Corendon, ETS, Pegas Touristic, Mina Travel, Bentour Swiss, Karnak Travel, Asistan Turistik,  Holiday Plan, Marmara Grubu ve ayrıca TÜRSAB nezdinde faaliyet gösterin  Kültür Komitesi olmak üzere yaklaşık 40 kişi davet edildi.

Batman'ın turizmini canlandıracak olan işbirliği protokolü kapsamında, seyahat acentelerinin bölgeye tur programları düzenlemeleri sağlanacak. Bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına önemli katkı sunması beklenen işbirliği protokolünü Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile TÜRSAB Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız imzaladı. İşbirliği protokolü ile bölge illerinin sahip olduğu turizm potansiyelinin tanıtılması hedefleniyor.

Batman Tanıtım Programı ile ilgili değerlendirme yapan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, DİKA’nın bölgenin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmak gibi bir misyonu olduğunu belirtti. İç turizm dinamiklerini hareket geçirmek için çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve markalaşmanın önemini vurgulayan Altındağ, “Önemli bir heyeti ağırlıyoruz. Bu heyetin ziyaretinden sonra bölgemize gelen turlar artmaya başlayacak. Batman'da bu organizasyondan aldığımız olumlu sonuçlarla ulusal ve uluslararası alanda çok ciddi tur operatörleriyle, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta aynı uygulamayı yapmayı hedefliyoruz. Amacımız özellikle turizmi bölgede üst safhaya getirmek. Biz bu değerleri, tarihi ve doğal güzellikleri en güzel bir şekilde pazarlayarak bölgenin kalkınmasına ve ülkenin ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Ajans olarak, Batman'ın ve bölgemizin hak ettiği turist sayısına ulaşması için iç ve dış piyasada tanıtımını sağlayacağız.” diye konuştu.

Söz konusu organizasyonda Valilik koordinasyon görevini üstlenirken, TÜRSAB planlama aşamasında rol alacaktır. Ulaşım, konaklama ve yemek giderleri DİKA tarafından, tanıtım ve diğer masraflar Belediye tarafından karşılanacağı öğrenildi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahsın üzerinde yapılan aramada tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=