Lütfen bekleyin..



Batman'ın meşhur yöresel ürünleri Yörex'te

17 Eylül 2017, 20:23 - Okunma: 2986

YÖREX 8. Yöresel Ürünler Fuarı'na, kadim medeniyetlerin buluşma noktası ve yöresel ürün zengini olan Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illeri, bölgeye has yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla DİKA çatısı altında tanıtılıyor.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle 13-17 Eylül tarihlerinde Anfaş Antalya Fuar Merkezi'nde düzenlenen YÖREX 8. Yöresel Ürünler Fuarı'na, kadim medeniyetlerin buluşma noktası ve yöresel ürün zengini olan Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illeri, bölgeye has yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla DİKA çatısı altında tanıtılıyor.

DİKA, “Sizin Oraların Nesi Meşhur?” sloganı ile Antalya’da düzenlenen YÖREX’e valilikler, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları işbirliği içerisinde 200 metrekarelik stant ile katılıyor.

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Batman Ticaret Borsası ile koordinasyon içerisinde YÖREX’te Batman yöresel ürünleri de tanıtılıyor. Fuarda, yöresel el sanatları ürünleri arasında yer alan ve tamamen el işçiliği ile üretilen gümüş takıları; Hasankeyf’te tiftikten üretilen battaniye, kilim, namazlık ve çanta çeşitleri; Sason çileği, Gercüş Mazrone üzümü, Sason balı, Cefan kavunu, Hasankeyf Tayfi üzümü, Sason cevizi, cevizli sucuk, meyve suyu ve pekmez sergilenecek. Fuara gelen misafirlere çeşitli ikramlar yapılarak bölgenin marka değeri taşıyan yöresel ürünleri tanıtılacak.

YÖREX’e geçen yıl da katılım sağlandığını belirten Genel Sekreter Yılmaz Altındağ, Ajansın katılımcılara sektörün gelişimi, ürünlerin ve illerin tanıtımını yapabilmesi için devlet desteği sunarak bölgesel kalkınmaya yön vermeyi hedeflediğini bildirdi. Altındağ, “Bölgemiz illerinin eşsiz el emeği, göz nuru ve yöresel damak tatlarını bir araya getirmek, kıyıda köşede kalmış olanların tanınırlığını artırmak, coğrafi işaretle bu ürünlerin hakkını, hukukunu koruyarak ekonomiye kazandırmak, yerli ve yabancı misafirlerimize bölgemiz illerinin yöresel hazinelerini tanıtmak amacıyla YÖREX’te yerimizi alıyoruz” diye konuştu.

Dicle Kalkınma Ajansı’nın coğrafi işaret tescil başvurularını desteklediğini belirten Yılmaz Altındağ, YÖREX’in yöresel ürünlerin coğrafi işaret zırhı kazanmasındaki rolüne dikkat çekti.

Fuarın ve illerimizin yöresel ürünlerine Coğrafi İşaret tescili alınması kapsamında yürütülen projemizin bölgedeki coğrafi işaretli ürün sayısının artırılmasına vesile olmasını beklediklerini söyledi.

Altındağ, YÖREX’in verimli geçmesini dilerken, memleket hasreti çekenleri 13-17 Eylül’de düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı’na davet etti.

Fuarda tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini sergileme imkanı veriliyor. İlimizin tarihinden kültürel değerlerine, yöresel lezzetlerinden doğal güzelliklerine kadar birçok zenginliğinin tanıtıldığı fuarda Batman, zengin ürünleriyle damgasını vuran illerin başını çekiyor. İlimizin tanıtılması ve turizmin gelişmesine ilişkin birçok yönden katkı sağlayan ve yoğun katılımın olduğu fuar, 17 Eylül Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık olacaktır.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=