Lütfen bekleyin..



SAĞ-ÇEV: Çocuklarımızı uyuşturucuya karşı korumalıyız!

18 Eylül 2017, 10:07 - Okunma: 1615

SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, uyuşturucunun okullarda tamamıyla son bulması için önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda uyuşturucu kullanımına ilişkin uyarılarda bulunan Batman SAĞ-ÇEV Başkanı, uyuşturucunun okullarda son bulması için önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda uyuşturucu kullanımına ilişkin uyarılarda bulunan Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, uyuşturucunun okullarda tamamıyla son bulması için önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Güneş, "Ölüm haberleriyle kamuoyunda yankı bulan ve mücadeleye rağmen kullanım oranları giderek artan uyuşturucu madde ve madde bağımlılığı en can yakıcı sorun haline gelmiştir. Gün geçmiyor ki ülkemizin herhangi bir yerinden gözü yaşlı bir anne ve yüreği yanık bir baba, bağımlı yavrusu için yardım istemesin. Bağımlılıkla mücadele tek bir kurum veya merciinin işi değildir. Üniversite, kamu, özel sektör, STK'lar ve birçok paydaşın çabalarını ortaya koyması gerekir." dedi.

"Dünyada 180 milyon kişi uyuşturucu kullanmakta"

Dünya genelinde uyuşturucu kullanım verilerine göre, 180 milyon kişinin uyuşturucu kullandığını bildiren Güneş, "Uyuşturucu madde kullanımının ülkemizde ve dünyada son zamanlarda giderek yaygınlık kazandığı yapılan araştırmaların gösterdiği bir gerçektir. Dünyada 180 milyon kişi uyuşturucu kullanmakta, ülkemizde ise en az bir kere kullananların oranı yüzde 2,7 şeklindedir. Bu artışın sebepleri ve bununla mücadelede yapılacaklar, hepimizin ortak meselesidir. Çünkü aynı hayatı, aynı ülkeyi, aynı sokakları paylaşıyoruz. Hepimiz bu geminin içerisindeyiz." ifadelerini kullandı. 

"Uyuşturucu satan çocuk dahi olsa cezalandırılması gerekir"

Okullardaki uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için uyarılarda bulunan Güneş, sözlerine şöyle devam etti: "2017-2018 eğitim ve öğretim yılının açılması ile birlikte okullarda uyuşturucu ile ilgili önlemlerin alınması gerekir. Çünkü çocuklarımız geleceğimizin teminatıdırlar. Bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Özellikle okullarda güvenliğin en üst seviyede olması gerekir. Okullarda kameraların en az bir kilometre okulların etrafını gözetleyebilecek şekilde olması gerekir. Okul giriş ve çıkışlarında güvenlik veya idarecilerden birisinin olması gerekir. Özel okullarda güvenlik var. Niye devlet okullarında olmasın? Okul kantinlerinin sürekli denetlenmesi gerekir. Okul etrafında bulunan kafeteryalar, internet kafeler ve seyyar satıcıların sürekli olarak denetlenmesi gerekir. Okul etrafında sivil polislerin denetim yapmaları gerekir. Özellikle uyuşturucu satan kim olursa olsun, çocuk da olsa cezalandırılması gerekir. Kenar mahalledeki okulların etrafında bulunan metruk evlerin yıkılması gerekir."

"Maddenin esiri olmadan özgürce yaşayın"

Güneş, "Tarihi ve kültürel kökleri halen canlı olan, mensup olduğu ahlaki değerleri bir şekilde korumayı başarmış bir Türkiye'nin, geleceği olan gençlerini koruması elzemdir. Bizim halen gidecek yolumuz, tükenmemiş umudumuz, gerçekleşecek ideallerimiz var. Aile ve okul, aile ve eğitim, okul temelli çalışmalar, tedavi, sivil toplum kapasitesini geliştirme ve medya kampanyaları bu hususta daha fazla yaygınlaştırılmalıdır. Gençlerimizi yokluğa sürükleyen ve sosyal, bedensel, ruhsal tahribata yol açan madde bağımlılığına karşı bir kez daha 'Maddenin esiri olamadan özgürce yaşayın.' diyoruz." şeklinde konuştu. 

"Benim çocuğum asla yapmaz demeyin"

Anne ve babaların, çocuklarının her anını takip etmeleri gerektiğini sözlerine ekleyen Güneş, "Bu konuda SAĞ-ÇEV olarak ailelerden isteğimiz; çocuğumuzun okulunu, okula giriş ve çıkış saatlerini, okulla ev arasındaki sürenin ne kadar olduğunu bilin ve takibini iyi yapın. Özel eşyalarını, özellikle cep telefonları karıştırmayın ancak cep telefonuyla kiminle konuştuğundan ve mesajlaştığından emin olun. Çocuklarımızın kullandığı kelimelere dikkat edin. Çocuklarınıza her zaman sarılın ve sevginizi gösterebilen bir ebeveyn olun. Evde bilgisayar ve internet kullanımı kurallarını en başta koyun ve bu konuda kararlı olun. Kuralların uygulaması, kuralların iyi anlatılmasıyla doğru orantılıdır. İmkânlarımız olduğu müddetçe çocuklarımızın yanında sigara içmeyin. Çocuklarınızı koşulsuz sevgi ile sevdiğinizi hissettirin. Unutmayın ki yarının geleceği olan çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır ve bizim çocuklarımızdır. SAĞ-ÇEV olarak ailelerden isteğimiz 'Benim çocuğum asla yapmaz.' demeyin." diye belirtti. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=