Lütfen bekleyin..



"Dünyada insani yardım olarak en fazla yardım yapan ülkeyiz"

21 Eylül 2017, 09:02 - Okunma: 1796

Batman’da düzenlenen ahilik programında bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, dünyada insani yardım yapan en fazla ülke olduklarını söyledi.

Batman’da “30. Ahilik Haftası” etkinlikleri kapsamında TP Kristal Park tesislerinde Vali Ahmet Deniz'in katılımıyla yemekli bir program düzenlendi.

Programa, Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra; Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Cumhuriyet Başsavcısı, Batman Üniversitesi Rektörü, Hasankeyf Belediye Başkanı, TP Batman Bölge Müdürü, kamu kurum müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Burada düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, herkesin birer ahi (din ve ahlak kurallarına bağlı) olması gerektiğini söyledi.

İnsanın gönlü ve gözünün tok olması gerektiğini belirten Vali Deniz, “Maalesef çağımız, gönlü ve gözü açlara hep prim vermeye başladı. Dünyada da böyledir. Maddiyeti hep ön plana çıkarmaya başladık. Maneviyattan, manadan uzaklaştık. Paramız, makamımız, mevkiimiz oluyor, ama mutlu muyuz? Maalesef. Dünya mutlu mu? Maalesef. Çünkü insanı insan yapan o değerlerden uzaklaştığınız zaman para da, makam da, madde de mutluluk getirmez.” dedi.

Bütün dünyanın ihtiyaç olduğu şeylerin ahilik kültüründe olduğunu söyleyen Deniz, “Komşuluk kültürü orada var, dostluk var, arkadaşlık, kardeşlik, paylaşım, merhamet var. Var da var. İşte bizim buna ihtiyacımız var zaten. Allah’a şükür, ülkemiz yine birçok ülkeyle kıyaslandığı zaman fazlasıyla bu güzel duygulara sahiptir. En basitinden yaklaşık 3 buçuk milyon Suriyeliye kucak açmışız. Dünyada insani yardım olarak en fazla yardım yapan ülkeyiz. Bizi biz yapan değerler de bu zaten. Bizi ayakta tutan, hain saldırılardan koruyan da bu yapılan yardımlar ve güzelliklerin duası sayesinde ayakta duruyoruz.” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından program, yılın ahilerine plaketlerin verilmesiyle son buldu.(İLKHA)

Açık öğretim okulları kayıt işlemleri ne zaman sona erecek?

Açık öğretim okulları kayıt işlemleri ne zaman sona erecek?

Açık öğretim okulları kayıt işlemleri ne zaman sona erecek?

Açık öğretim okulları kayıt işlemleri ne zaman sona erecek?

Açık öğretim okulları kayıt işlemleri ne zaman sona erecek?

Açık öğretim okulları kayıt işlemleri ne zaman sona erecek?

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=