Lütfen bekleyin..



esnaf ikinci günde kepenk açmadı

22 Eylül 2017, 16:02 - Okunma: 1718

Batman’da dün “kaçak cep telefonu” sattığı gerekçesiyle baskın yapılan esnaf, bugün de kepenk açmayarak tepkisini gösterip mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Batman’da polisin esnafa “kaçak mal” sattığı gerekçesiyle yaptığı baskın sonucu, polisin sert tavrını kınamak ve gözaltındaki arkadaşlarının bırakılması için esnaf bugün de kepenk açmadı.

batman-esnafi-004.jpg

Sabah saatlerinde iş yerleri önünde toplanan çarşı esnafı, dün gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen esnaf arkadaşlarının bırakılması için topluca adliye binasının önüne gitti. Adliye önünde bekleyişini sürdüren esnaf, adliyeye sevk edilen esnaf arkadaşlarının bırakılmasını istedi.

Burada esnaf adına konuşan Mehmet Demirhan, bir kez daha mağduriyetlerinin giderilmesini isteyerek, yetkililere çağrıda bulundu.

mehmet-demirhan.jpg

“Arkadaşlarımız bırakılmadığı müddetçe açmayacağız”

Yaşanan olayda üzüntülü olduklarını belirten Demirhan, “Mağduriyetimiz giderilmemiştir. Dün bazı arkadaşlarımız gözaltına alınmıştı. Bazıları bırakıldı, bazıları hâlâ savcılıkta ifade veriyor. Dün AK Parti Milletvekili ile de görüştük, Sayın valimizle de telefonla görüştük. Arkadaşlarımızın 1 saat içerisinde bırakılacaklarına, mağduriyetimizin giderilmesine dair söz verdiler. Maalesef öyle olmadı. Bugün kimse telefonlarımızı açmıyor, arkadaşlarımız da içeride savcılığa ifade veriyorlar. Biz kepenklerimizi bugün de kapattık. Bu arkadaşlarımız bırakılmadığı müddetçe açmayacağız, her gün burada eylem yapacağız.” dedi.

"Tamirci olan arkadaşlarımızın tamire gelen cihazları alındı"

Polisin dünkü sert tavrına da tepki gösteren Demirhan, “Dünyada böyle polis baskını yok. Polis gelip faturalı cihazı da alıyor, faturasız cihazı da alıyor. parfüm alıyor, kolonya alıyor, tamire gelen telefonları alıyor, çocuk tokası alıyor. Bunların hepsi faturasız değil ki. Diyelim ki benim faturalı cihazımızı götürmüş emniyete, mahkeme kararı ile 6-7 ay o faturalı cihaz orada kalacak. Daha sonra o cihaz bozulmuş, kırılmış şekilde iade edilecek. Bu şekilde biz iki kez mağdur duruma düşüyoruz. Hem o cihazla zarar ediyoruz hem de mağdur oluyoruz. Tamire gelmiş cihazlar var ve o gün götürülen cihazlar arasında telefon satmayan, tamirci olan arkadaşlarımızın tamire gelen cihazları alındı. Eskiden öyle değildi,  gelip imal numarasına bakıyorlardı, kayıtlı olanı bırakıyor, kayıtsız olanı alıyorlardı.” diye konuştu.

batman-esnafi-007.jpg

“Biz çocuklarımızın ekmeğinin peşinde olan insanlarız”

Kendilerine iş sahalarının açılması takdirde yaptıkları işi bırakacaklarını vurgulayan Demirhan, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğer bu şeyleri satmayın diyorlarsa tamam, bize bir iş versinler, biz satmayacağız veya bu cihazları Batman’a sokanları götürsünler. Binlerce cihaz madem Batman’a geliyorsa, emniyet bunu görmüyorsa, gelip de acısını bizden çıkarmak istiyorsa, diyecek bir şeyimiz yok. Benim 10 tane telefonuma göz dikiyorlar. Biz terör örgütü değiliz. Biz çocuklarımızın ekmeğinin peşinde olan insanlarız. 15 Temmuz’daki videolara bakın, burada olan esnaf hepsi 15 Temmuz’da sabaha kadar orada yatan insanlardır, biz dağdan gelmemişiz, biz FETÖ’cü de değiliz, kimseyi kandırıp dolandırmamışız, ekmeğimizin peşindeyiz. Şu an mağduruz, arkadaşlarımızın bırakılmasını istiyoruz. Tamire gelen cihazların iade edilmesi istiyoruz. Yoksa cihaz sahipleri ile esnaf arasında kavga çıkacak.”

Adliyeye sevk edilen iki esnafın Cumhuriyet Savcılığına verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldığı, bir esnafın ise hâlâ gözaltında olduğu öğrenildi. (İLKHA)

batman-esnafi-.jpg

batman-esnafi-005.jpg

batman-esnafi-006.jpg

batman-esnafi--001.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=