Lütfen bekleyin..



Batman'da örnek köy projesi çalışmalarında sona gelindi

22 Eylül 2017, 20:47 - Okunma: 1509

Türkiye'nin örnek köyünün oluşturulmasının hedeflendiği Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde, 'Üçyol Ekolojik Köy Projesi' ile çok sayıda mağara butik otele dönüştürülecek.

Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünde hayata geçirilecek 'Üçyol Ekolojik Köy Projesi' ile ilçeye turizme yönelik çalışmalar devam ediyor.

Mağaralar şehri olarak bilinen tarihi Hasankeyf ilçesinde mağaraların turizme kazandırılması amacıyla Hasankeyf Kaymakamlığınca 2015 Yılı Güdümlü Proje desteği kapsamında hazırlanan 'Üçyol Ekolojik Köy Projesi' Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Batman Valiliğinin de desteğiyle Üçyol köyünde uygulanacak proje hayata geçiriliyor.

Hasankeyf Kaymakamlığınca hayata geçirilecek projeyle ilçeye bağlı Üçyol köyündeki 8 adet mağara butik otele dönüştürülecek, hobi bahçeleri, yürüyüş yolları ve kamp alanları yapılacağı belirtildi.

Türkiye'nin örnek köyünün oluşturulmasının hedeflendiği proje ile ilgili sözleşme Kaymakam Faruk Bülent Baygüven ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ tarafından daha önce imzalanmıştı.

Bu kapsamda; Kaymakam Baygüven, İl Özel İdaresinden Mimar Ömer Faruk Erdem, Mimar Özay Özkan, projeyi hazırlayan firma yetkilisi, proje koordinatörü Şehmus Bıçakçı, Birlik Müdürü Fahrettin Kaymak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Şah Kaya ile birlikte Üçyol köyüne giderek yerinde incelemelerde bulundu.

Köy dönüşünde proje hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Baygüven, 'İlçemize turizm anlamında büyük katkı sağlayacak olan ve toplamda 2 milyon 666 bin TL bütçeye sahip 'Üçyol Ekolojik Köy Projesi'nin sözleşmesini büyük özveri ve çalışmalar sonucunda imzaladık. Projemize büyük ölçüde hibe desteği sağlayan Dicle Kalkınma Ajansına teşekkür ederiz. İlçemizde uygulanacak olan 'Üçyol Ekolojik Köy Projesi'nin eksikliklerinin tamamlanarak en kısa sürede ihaleye çıkılarak projeyi tamamlamak istiyoruz. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'nin örnek köyünün oluşturularak turizm boyutunda ilçemize ciddi anlamda katkı sağlayacak bir proje olacaktır.' dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=