Lütfen bekleyin..



Dayanışma Grubu: Temsilde adalet sağlanmalıdır!

24 Eylül 2017, 14:22 - Okunma: 2606

Oda seçimlerinin ertelenmesi ile ilgili açıklama yapan Batman için Dayanışma Grubu, temsilde adaletin sağlanması için bunun fırsat olduğuna dikkat çekildi.

Batman için Dayanışma Grubu açıklamasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 2017 yılının Ekim ayında başlayıp Kasım ayında bitmesi gereken organ seçimleri, Bakanlar kurulunun 2017/10828 sayılı kararıyla tüm Türkiye’de Nisan 2018 tarihine ertelendiği bilgisi verildi.

Birçok şaibeye bulaşmış olan BATSO seçimlerinin daha adil ve şaibelerden arındırılması için bir gereklilik olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bunların en önemlilerinden biri olan meslek gruplarında yanlış ve adil olmayan dağılımdır. Temsilde adaleti engelleyen dağılımın, bilinçli ve art niyetle yapıldığı herkesin malumudur. Bilinçli bir şekilde Yapılan yanlışların bir an evvel düzeltilmesi ve temsilde adaletin sağlanması tüm toplumun istek ve beklentisidir.” denildi.

 

Temsilde adaletin sağlanması için meslek gruplarının en az 15'e çıkarılması gerekir

Erteleme kararının Batman Sanayi ve Ticaret Odası seçimlerinde görülen aksaklıkların giderilmesi ve yanlışların düzeltilmesi için bir fırsat olduğu belirtilen açıklamada, “Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi, yanlışların biran evvel düzeltilmesi tüm seçmenlerimiz adına beklentimizdir. Seçim çalışmaları sürecinde dualarıyla destek olan, kapılarını ve gönüllerini bizlere açan, isteyip de kendilerine ulaşamadığımız tüm seçmenlerimize teşekkür ederiz. Erteleme kararının işverenlerimiz ve üreticilerimiz başta olmak üzere tüm halkımıza hayırlara vesile olmasını dileriz.” denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=