Lütfen bekleyin..



Gök: Adaletin olmadığı yerde adavet peyda eder!

01 Ekim 2017, 12:36 - Okunma: 1924

Batman’ın Sason ilçesi HÜDA PAR İlçe Başkanlığı, 2. Olağan Kongresine konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, adaletin olmadığı yerde adavetin peyda olacağını söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, sırf İslami değerlere sahip çıktığı için 25-30 yıldır cezaevinde olan insanların olduğunu söyleyerek adaletin olmadığı yerde adavetin peyda edeceğine dikkat çekti.

Batman’ın Sason ilçesi HÜDA PAR İlçe Başkanlığı, 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Kongreye; HÜDA PAR Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Emin Doğru ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkanı Yusuf Işık, HÜDA PAR Genel Merkez İstişare Kurulu Üyesi Seyithan Aksoy, partililer, basın mensupları ve halk katıldı.

Şenol Aksoy’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongre, HÜDA PAR Sason İlçe Başkanı Naif Seyitoğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti.

aydin-gok-sason-005.jpg

Ardından kongrede gündeme dair açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, sosyal, siyasal ve ekonomik birçok alanda adaleti göremediklerini belirterek, adaletin olmadığı yerde adavetin (düşmanlık) peyda olacağının altını çizdi.

Resulullah’ın (s.a.v.) bırakmış olduğu emanetlere sahip çıkmayı kendileri için en büyük görev ve mesuliyet olarak addettiklerini belirten Gök, bunun da yolunun ancak insanlar arasında hak ve adaleti gözetmekle olabileceğini, bu şuurda oldukları için mümkün mertebe tarafgirlik yapmadıklarını, kendi aleyhlerine de olsa adalete uymaya çalıştıklarını söyledi.

“Adaletin olmadığı yerde adavet peyda eder”

Adalet kavramı üzerinde durulması gerektiğini belirten Gök, “Adaletin olmadığı yerde adavet (düşmanlık) peyda eder. Ama adaletin olduğu yerde ise uhuvvet ve kardeşlik olacaktır. Fakat bunu sağlayabildik mi acaba? Bu konuda ne gelir dağılımında bir adaleti görebildik. Ne mahkemelerde hak-hukuk konusunda bir adaleti görebildik. Ne ceza hukukunda bir adalet görebildik. Ne de bölgeler arasında adalet göremedik.” dedi.

aydin-gok-sason-002.jpg

“Toplumu ifsat edici sebepler şu anda olduğu gibi duruyor”

Toplumu ifsat eden sebeplerin şu anda olduğu gibi durduğunu belirten Gök konuşmasına şöyle devam etti: “Toplumu ifsat edici sebepler olduğu gibi duruyor. Fakat bu iktidardaki parti ilk iktidara geldiği dönemde verdiği en önemli sözlerden bir tanesi de ‘nesil üzerine duracağız’ dediler. Çünkü nesil gidiyor. Yeni neslin özellikle var olan değerlerinden kopmaması adına bunlardan uzaklaşmaması adına gençliğe ve aileye önem vereceklerini söylediler. Ama bugün ben sosyal işlerden sorumlu bir genel başkan yardımcısı olarak bugün için bu konuda bu hükümetin sınıfta kaldığını söyleyebilirim. Bakınız, boşanmalardaki oran artıyor. Evlilik oranlarında ciddi bir düşüş var. Gençlerimiz özellikle evlenmeyi öteliyorlar ve bir bakıyoruz ki 35-40 yaşına gelene kadar evlenmemiş, ondan sonra evleniyor. Aynı zamanda bir doktor olarak da şunu söylüyorum; belli bir yaştan sonra evlenen çiftlerde emin olun özürlü çocuk, sıkıntılı çocuk olma ihtimali artıyor.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda motorlu taşıtlarda yapılan yüzde 40 zammına da değinen Gök, vergide de bir adaletsizliğin olduğunu belirtti.

“Sırf İslami değerlere sahip çıktığı için 25-30 yıldır cezaevinde olan insanlarımız var”

İslami hizmetlerde bulunduklarından dolayı yıllardır cezaevlerinde suçsuz yere tutuklanan mahkûmlara vurgu yapan Gök, Mahkemelerde de adaletsizliğin olduğuna ve buna bizzat kendilerinin müşahede ettiğine değindi.

Kimisinin babası, kardeşi, amcası veya oğullarının İslami hizmetlerinden dolayı tutuklu olduğunu aktaran Gök şunları söyledi: “Sırf İslami değerlere sahip çıktıkları için 25-30 yıldır cezaevinde olan insanlarımız var. Maalesef artık ustalık döneminde olan, hatta ustalığı da aşmış olan bir iktidar, parti isimlerinin başında adalet yer alan bir iktidar var ve maalesef biz mahkemelerde bu adaleti göremedik. İşte bu konuda HÜDA PAR’a gerçekten ihtiyaç vardır. Zira odağında İslam olan bir davanın sahipleri, müntesipleriyiz. Bu toplumun HÜDA PAR’a ihtiyacı vardır. Emin olun hangi esnafla, hangi vatandaşla konuşsan sana onlar da dert yanar. Ve emin olun bunun tek çaresi de İslami değerlerle ayakta tutulabilecek adalet olayıdır.”

aydin-gok-sason-001.jpg

Irak Kürdistan’ında yapılan referanduma ilişkin de konuşan Gök, kendi içinde adaleti sağlayamamış bir devletin, başkalarının hak arayışına müdahale etmeye çalışmasının mantıklı olmadığını belirtti.

Gök son olarak şunları söyledi: “Bir devlet olarak adaleti içimizde sağlayamamışken, yanı başımızda yıllarca mağdur olan insanların hak taleplerini de görmezlikten gelip, üstelik biz bunu sanki kendi içişlerimize müdahale edilmiş gibi onların hak arayışına müdahale etmeye çalışıyoruz. Bunlar Müslüman kardeşlerimiz, velev ki hatalı olsunlar! Ama biz inanıyoruz ki şu ana kadar yaşadıkları coğrafyada adaletin hâkim olduğu bir devlete başkaldırmamışlar. Yıllarca zulüm görmüşler. Her taraftan zulüm görmüşler. Dolayısıyla şu an için bir referanduma karar vermişler. Ve maalesef bunu diyalog yoluyla çözme gibi bir arayış içerisine girmiyorlar.”

Yapılan konuşmanın ardından kongre, HÜDA PAR Sason İlçe Başkanı Naif Seyitoğlu, yıl boyu faaliyet raporunu sunması ve HÜDA PAR Sason İlçe Başkanlığı muhasibi Bayram Çelik’in mali raporu sunmasıyla devam etti.

Daha sonra İlçe Başkanlığı için oy kullanma safhasına geçildi. Seçime katılan delegelerin tüm oyunu alan Fikret Avcı HÜDA PAR Sason İlçe Başkanlığına seçildi.

Ardından bir teşekkür konuşmasında bulunan HÜDA PAR Sason İlçe Başkanı Avcı, “Adaletin ve hakkın ikame edilmesi için, siyasi sahnede Müslümanların yerlerini alması gerekiyordu. Allah’a hamdolsun ki HÜDA PAR Türkiye’deki siyasi partiler içerisinde 'Referansım İslam’dır' diyen tek partidir. İslam dini Allah’ın bize gönderdiği kural, kanun ve yaşam tarzıdır. Allah; yarattıklarını hangi şartlarda huzurlu, adil bir şekilde yaşayacağını daha iyi bildiği için İslam’dan daha üstün bir yönetim şekli olamaz. Bunun için bizler de inşallah HÜDA PAR’la İslam’a ve halkımıza hizmet etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Gök ve beraberindeki heyet daha sonra ilçede bir taziye ziyaretinde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı. (İLKHA)

aydin-gok-sason.jpg

aydin-gok-sason-003.jpg

aydin-gok-sason-004.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=