Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları'ndan "6-8 Ekim" basın açıklaması

08 Ekim 2017, 10:16 - Okunma: 1718

HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları 6-8 Ekim saldırıları ile ilgili yazılı basın açıklamasında, Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının şer güçlerin hesaplarını alt üst ettiği ve kanlarıyla destan yazdıkları kaydedildi.

HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları 6-8 Ekim saldırıları ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Batman Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Enes İmir adına yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi:

muhammed-enes-imir-001.jpgBİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

            Hakikaten onlar, Rablerine inanmış gençlerdi. Bizde onların hidayetini artırdık.

(Kehf Süresi-13)

Ekim ayının zihinlere vahşetle, kinle, öfkeyle ve gencecik bedenlerin parçalanması ile aklımızda kalışının üzerinden tam 3 yıl geçti. Hâla yüreğimizde ki yaralar tazeliğini korumakta.

3 yıl önce Kurban bayramının 4. gününe denk gelen 6 Ekim’de başlayıp 8 Ekim’e kadar devam eden ve kamuoyunda “6-8 Ekim olayları" olarak bilinen Kobani bahaneli vahşet olayları 3. yılını geride bırakmış bulunmaktadır.

HDP Genel Merkezi "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz.” ve “Bundan böyle her yer Kobani'dir.” şeklindeki açıklamaları sonrasında olaylar kızışmış ve vahşet başlamıştı.

Bu açıklamalardan sonra eş zamanlı olarak Mersin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Adana, Siirt, Van, Ağrı, Bitlis, Şırnak, İstanbul, Bingöl ve Osmaniye gibi birçok il ve bunlara bağlı ilçelerde olaylar çıkarılmış ve bu olaylarda özellikle sakallı-tesettürlü dindar insanlar, İslami STK’lar, Camiler, Kur’an kursları ve medreseler hedef alınmıştı.

Tarihte eşine az rastlanan bir barbarlıkla halkımıza ait onlarca araç yakılmış, yüzlerce işyeri tahrip edilmiş ve evler ateşe verilmişti.

Diyarbakır’da ise kurban eti dağıtan Turan Yavaş, Yasin Börü, Ahmet Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Cumali Güneş PKK’li barbarlar tarafından vahşi yöntemlerle katledilmişlerdi.

Hâla yüreğimizde ki yaralar tazeliğini korumakta. Bu vahşice katliamın (gerçek) müsebbiplerinin ise ciddi bir şekilde yargı karşısında çıkarılmadan hatta bu vahşileri savunmak adına avukatların bile verilmesi bizleri daha da üzmekte. Kürtlerin sözde savunucuları olduklarını iddia edenlerin kurban eti dağıtan Müslüman Kürt gençlerini katletmeleri ise gerçek yüzlerinin açığa çıkmasını sağlamıştır. Kahhar olan Allah hiçbir zaman mazlumun ahını yerde bırakmıyor ve bırakmamıştır.

Kanıyla destan yazan şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etmiş, bölgedeki sessizliği bozmuş ve olaylarla birlikte yıllardır Kürdistan coğrafyasında Müslüman halkın yaşadığı acıları, sıkıntıları batıdaki Müslümanların da görmesini sağlamıştır. Bölge üzerinde oynanan oyunlar 6-8 Ekim olayları ile gün yüzüne çıkmıştır. Halk için savaştıklarını ve mücadele ettiklerini iddia eden bu kan emici halk düşmanları, her fırsatta Emperyalist Batı’dan emir ve talimat alarak Kürt halkına saldırmayı ve her türlü zulmü her zaman kendileri için vazgeçilmez bir görev bilmişlerdir.

 

6-8 Ekim olaylarından beri Güneydoğu bölgesinde ve Şehitlerin memleketlerinde kanlarının bereketi ile birçok sevindirici olay yaşanmakta. Bizler bunun Şehitlerin verdikleri o paha biçilemez bedelle olduğunu çok iyi biliyoruz. Şehitlerin katilleri de başlarına gelenlerin ve daha ahirette başlarına geleceklerin onlarının ödediği paha biçilemez bedelle olduğunu çok iyi biliyorlar.

6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen şehitlerimizin kanları Adil olan Allah’ın mahkemesinde bu cinayeti işleyenlere karşı en büyük delilimizdir. Her ne kadar bu dünyada ki hâkimlerin kararları kendi vicdanlarında doğru gözükse de Adil olan Allah hesabını mahkemeyi Kübra’da görüleceği bizleri rahatlatmaktadır. Bir kez daha bu barbarlığın emrini veren, tetikçiliğini yapan ve buna göz yuman tüm suçluları lanetliyor, bu vahşetin azmettiricilerinin bir an önce yargılanıp hak ettikleri cezayı görmelerini diliyor Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına Sabr-ı Cemil nasip etmesini istiyoruz. 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=