Lütfen bekleyin..



İş adamları: Hükümetin vize kararını destekliyoruz!

12 Ekim 2017, 11:55 - Okunma: 2713

ABD ve Türkiye'nin vize krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Batman'daki iş adamları dernekleri, Türkiye'nin ABD'ye uyguladığı vize kararını desteklediklerini belirttiler.

Türkiye'nin ABD'ye uyguladığı vize kararını desteklediklerini belirten iş adamları, bu kararın sonuna kadar devam etmesi ve İncirlik Hava Üssü'nün de kapatılmasının gündemde olması gerektiğini belirttiler.

Bu kararın sonuna kadar devam etmesi gerektiğini ifade eden iş adamları, başta İncirlik olmak üzere ABD ve müttefiklerinin üslerinden kalkacak uçaklara hava sahalarının da kapatılmasının gündemde olması gerektiğini söylediler.

Vize kriziyle ilgili açıklamalarda bulunan Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz ile Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, vize konusunda hükümetin geri adım atmamasını, Amerika ve diğer emperyalist devletlerle ilişkilerin en alt seviyeye çekilmesi gerektiğini kaydettiler.

İçinde yaşadığımız İslam coğrafyasının, bir asırdır kaos ve istikrarsızlığın hüküm sürdüğü bir yer olduğunu söyleyen HAKSİAD Şube Başkanı Cemal Çetiz, "Birinci dünya savaşından günümüze tam bir asır geçti. Emperyalist güçler kendi bakış açılarına ve menfaatlerine göre şekil vermeye çalıştılar. Coğrafyamızın huzur ve sükûnete kavuşmaması için fitne tohumlarını ekmekten bir an olsun geri durmadılar.  Bugün bu güçlerin başını çeken ve dünya jandarmalığını yapan hiç şüphesiz ABD'dir. Barış, adalet, huzur kisvesiyle girdiği her memleketi viraneye çevirip kaos, terör ve gözyaşı götürdüğü herkesin malumudur. Irak, Afganistan, Libya, Somali, Suriye çeyrek asırdır yakın coğrafyamızda talan ettiği yerlerin birkaçıdır." dedi.

15 Temmuz'un arkasında ABD'nin olduğunu hatırlatan Çetiz, "Yine ülkemizde gerçekleştirilmeye çalışılan ve Allah'ın yardımıyla akamete uğrayan 15 Temmuz FETÖ darbesinin asıl müsebbibi olan yine bu güçtür. En üst makamlardan bu gerçek dile getirilmesine rağmen bugüne kadar istenilen adımların atılmamış olması bir eksiklik olarak görülmektedir. Darbelerle, terörle istediği hedefe ulaşamayan Amerika, başka planları devreye sokarak hedefine ulaşmaya çalışmaktadır." diye konuştu.

"Hava sahası da kapatma gündeminde olmalıdır"

Hükümetin ABD'ye karşı aldığı vize kararının yerinde bir karar olduğunu vurgulayan Çetiz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vize krizi olarak gündeme gelen olay bunun bariz bir örneğidir. Hükümetin ve yetkililerin almış oldukları karar ve gösterdikleri tavır yerinde bir tavır olduğunu düşünüyor ve destekliyoruz. Bu duruşun sonuna kadar devam etmesi ve atılacak başka adımlarla desteklenmesi gerekir. Başta İncirlik olmak üzere ABD ve müttefiklerinin üslerinden kalkacak uçaklara hava sahamızı kapatma gündemde olmalıdır."

"Amerika ve diğer emperyalist devletlerle ilişkiler en alt seviyeye çekilmelidir"

Vize konusunda hükümetin geri adım atmamasını istediklerini belirten Çetiz, "Dünyadaki tüm fitnelerin birinci derecedeki aktörü olan Amerika'yla ne kadar mesafeli olunsa o kadar huzur ve adalete yakın olunacaktır. Bu konuda halkın desteğini almış olan hükümetin geri adım atmaması ve yanlış manevralar göstermemesi beklentimizdir. Darbenin arkasında oldukları kesin bilinen ve ispatlanan Amerika ve diğer emperyalist devletlerle ilişkilerin en alt seviyeye çekilmesi ve gerekirse sonlandırılması, ilişkilerin yönünün dost, kardeş ülkelere çevrilmesi gerekir. Türkiye üzerinde operasyon yapma niyetiyle hareket eden ABD'ye 15 Temmuz'da olduğu gibi boyun eğmeden İslam ülkelerine de örnek teşkil edecek bir duruş sergilemiştir. Bu duruştan taviz verildiği andan itibaren ABD, önü alınamayacak davranışlara girecektir." ifadelerini kullandı.

"Kararın arkasında olduğumuzu beyan ediyoruz"

TÜMSİAD Şube Başkanı Kamil Biçici de hükümetin vize kararını desteklediklerini kaydetti.

ABD'nin Türkiye'den vize hizmetini askıya almasının müttefikliğe ve hukuka aykırı bir durum olduğunu söyleyen Biçici, "Bu kararın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturmaların ABD Büyükelçiliğinin çalışanlarına yaklaşınca ABD ülkemize bir gözdağı vermek amacıyla bu kararı almıştır. Devletimizin karar açıklandıktan sonra buna mukabil ABD ile vize hizmetlerini askıya alması çok doğru ve haklı bir karardır." dedi.

ABD'nin, her ülkenin kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmesini istediğini aktaran Biçici, "ABD şunu bilmelidir ki, dünya eski dünya değildir. Türkiye eski Türkiye değildir. Türkiye'yi yönetenler eski yönetenler değildir. Türkiye artık ekonomisiyle, savunmasıyla diğer alanlardaki çalışmalarıyla çok güçlü bir ülkedir, gelişen ülkeler arasında yer almaktadır. ABD; her yaptığı işe 'evet' diyen, onun çıkarları doğrultusunda hareket eden bir ülke istiyor, ama Türkiye Cumhuriyeti artık ABD'nin veyahut başka ülkelerin kirli siyasetlerine alet olacak bir ülke değildir. Türkiye bir hukuk devletidir. Kendine göre kanunları vardır. Bu kanunlara bütün ülkelerin ve büyükelçiliklerin uymak zorunluluğu vardır. Devletimizin ABD'nin kararına karşılık dik duruşunu destekliyor ve sonuna kadar arkasında olduğumuzu beyan ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=