Lütfen bekleyin..



Çetin: "ABD ne dostumuz ne de müttefikimizdir"

12 Ekim 2017, 16:24 - Okunma: 1683

BATSO seçimlerinde aday olan Batman Dayanışma Grubu Sözcüsü Ekrem Çetin, Amerika’nın Türkiye’nin ne dostu ne de müttefiki olduğunu belirterek, Amerika’nın vize tehdidine karşı hükümetin yaptığı misillemeyi doğru bulduklarını ve desteklediklerini söyledi.

Batman Dayanışma Grubu Sözcüsü Ekrem Çetin, ABD'nin Türkiye’nin ne dostu ne de müttefiki olduğunu belirterek, vize tehdidine karşı hükümetin yaptığı misillemeyi doğru bulduklarını ve desteklediklerini söyledi.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimlerinde aday olan Batman Dayanışma Grubu Sözcüsü Ekrem Çetin, yaptığı açıklamayla, Amerika’nın Türkiye’nin ne dostu ne de müttefiki olduğunu belirterek, Amerika’nın vize tehdidine karşı hükümetin yaptığı misillemeyi doğru bulduklarını ve desteklediklerini söyledi.

Amerika’nın hiçbir zaman İslam ülkelerinin dost olmadığını vurgulayan Çetin, "İslâm coğrafyasını kana bulayan bütün terör örgütlerinin kaynağı ve sahibi olan Amerika’nın halkı Müslüman olan ülkelerle dost ve müttefik olduğunu söylemek doğru değildir. Amerika işgal etmek istediği ülkelere şeytani planlarla önce teröristlerini gönderip, savaştırır sonra özgürlük getireceği vadi ile girdiği ülkelere kan ve gözyaşından başka hiçbir şey götürmediği gibi dostluğu düşmanlığından daha tehlikeli olduğunu gerek Irak gerekse Libya ve Suriye’de gördük." dedi.

"Amerika ne dostumuzdur ne de müttefikimiz"

Amerika’nın sözde dostluğunu kaybetmenin hiçbir şeyi kaybettirmeyeceğinin altını çizen Çetin, "15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Amerika’nın olduğu en üst makamlardan dile getirilmesine rağmen bugüne kadar istenilen adımların atılmamış olmasını da bir eksiklik olarak görmekteyiz. Türkiye halkı olarak şunu iyi bilmeliyiz ki; Amerika ne dostumuz ne de müttefikimizdir. Onun için Amerika’nın dostluğunu kaybetmek bize hiçbir şeyi kaybettirmeyecek, aksine sinsi ve şeytani planlarla bizleri birbirimize düşüren bir düşmandan kurtulmuş olacağız." diye konuştu.

"Hükümetin yaptığı misillemeyi destekliyoruz"

Amerika ile sözde müttefiklik ve dostluğun tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğine işaret eden Çetin, son olarak şunları söyledi: "Dolayısıyla Amerika’nın vize tehdidine karşı hükümetin yaptığı misillemeyi doğru buluyor ve destekliyoruz. Hatta bir adım daha ileri giderek İncirlik dahil olmak üzere Amerika ile sözde müttefiklik ve dostluğumuzun tekrardan gözden geçirilmesinin doğru bir karar olacağı kanaatindeyiz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet
2387 gün önce
Tebrik ediyorum Amerika,yı çok güzel özetlemiş
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=