Lütfen bekleyin..



Fertilite koruyucu cerrahi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi

23 Ekim 2017, 14:28 - Okunma: 2798

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde kadın hastaya fertilite koruyucu cerrahi başarılı şekilde uygulandı.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Halit Ataç tarafından 36 yaşındaki kadın hastaya fertilite koruyucu cerrahi uygulanarak, rahim organı ve  yumurtalıkları korunarak sadece mevcut ur dokusu çıkarılma işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

5 KG AĞIRLIĞINDA UR ÇIKARILDI

Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Halit Ataç : “Hastamız bize gelmeden önce birçok merkez ve fakülte hastanelerine başvurmuş, çoğu yerde rahmi almak zorunda kalacakları söylenmiş idi. Biz Fertilite koruyucu cerrahi uygulayarak sadece urları çıkarıp, rahmi ve yumurtalıkları koruduk. Bu hastamız genç ve çocuk sahibi olmak isteyen biri olduğu için rahmi ve yumurtalıkları korunmuştur. Gerçekleştirilen ameliyatta irili ufaklı yaklaşık 30 adet ur (myom) çıkarılmış, Myom (urların) ağırlığı 5 kg büyüklüğündedir.” dedi.

Daha sonra şöyle devam eden Op. Dr. Halit Ataç “Hastanemizin kısıtlı ameliyathanesinde bu ameliyat başarı ile gerçekleştirilmiştir. Yapılması planlanan yeni hastanede daha iyi ameliyatlar yapabileceğimiz aşikardır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=