Lütfen bekleyin..



Göktaş: "İnsan okuyarak ve bilerek mesafe alır"

24 Ekim 2017, 17:19 - Okunma: 3274

'Batman 1. Kitap Fuarı'na katılarak okurlarıyla bir araya gelen İlahiyatçı-Yazar Mehmed Göktaş, insanın okuyarak ve bilerek mesafe alacağını ifade etti.

Batman'da düzenlenen kitap fuarında okurlarıyla buluşan İlahiyatçı-Yazar Mehmed Göktaş, insanın okuyarak ve bilinç sahibi olarak mesafe alacağını söyledi.

Geçtiğimiz cumartesi günü açılışı yapılan 'Batman 1. Kitap Fuarı'na katılarak okurlarıyla bir araya gelen İlahiyatçı-Yazar Mehmed Göktaş, insanın okuyarak ve bilerek mesafe alacağını ifade etti.

Batman Valiliği ile belediye, üniversite, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla 21-29 Ekim tarihleri arasında Batman'da düzenlenen 'Batman 1. Kitap Fuarı'na Mehmed Göktaş, Abdulkadir Turan, İhsan Süreyya Sırma, Mehmed Ali Gönül, Emine Şenlikoğlu, Saadullah Aydın ve Nadire Batu gibi yazarlar katılım gösterdi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Bahçesi'nde düzenlenen fuarın 4'ncü gününde yoğun ilginin devam ettiği gözlemlendi.

"Her şeyin bir manisi vardır ama ilmin manileri vardır"

Kitap fuarı ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Göktaş, Batman'da ilk defa düzenlenen kitap fuarının kent halkı için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, şunları dile getirdi:

"Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki; görünmeyen bir mücadele ve savaş var aslında. Kitapla, kitabın karşıtı olan kitabın önündeki engeller arasında bizim gördüğümüz veya görmediğimiz ciddi bir savaş var. İnsanlarımızın kitaptan uzaklaşması için elinden gelen gayreti gösteren başka bir güç odakları var. Ulemanın kendi tabiriyle 'her şeyin bir manisi vardır, ama ilmin manileri vardır.' İnsanoğlunu ilimden alıkoyan o kadar çok mani var ki, mesela bir insan yemeğini ihmal edebilir ama biraz sonra onu yer. Önüne engel çıksa da yemeğini gecikmiş ise de yiyebilir. İlim öyle değildir, geçti mi geçer. Eğer şu anda ben bugün yüz sayfa kitap okumam gerekir diyorsa ve bunu kaçırmış ise kaçırmıştır artık. Bu kadar acı bir olaydır. İşte böyle bir dönemde elhamdülillah insanımızın kitaba teveccühü gerekiyor. Biz bunu hasretle bekliyoruz ve istiyoruz."

"İnsanımız ilmen seviye kat etmelidir"

Göktaş, "Elhamdülillah bir şey daha görüyoruz ki; şu anda özellikle öğrencilerimiz, gençlerimiz kitaba ve ilme susamışlar. Zahir ve bizim gördüğümüz fotoğraf odur. İnşallah bu açlıklarını ve susuzluklarını gidereceklerine inanıyorum. Bu bir başlangıç olsun ve başlangıç olacağı kanaatindeyim. Allah gördüğümüz güzelliklerden geri bırakmasın. Gelecek sene bu fuarın çok daha büyüğünün ve kalitelisinin olacağına inanıyoruz. İnsanımız ilmen seviye kat etmelidir. Bize göre seviye budur. Her namazımızın sonunda 'Ya Rabbi! Katında bize dereceler ver.' Derece sadece ibadetle olmaz, okuyarak olur. Bir insan okuyarak ve bilerek mesafe alır." ifadelerin kullandı.  

Daha sonra okurlarıyla bir araya gelen Göktaş, hem kitaplarını imzaladı hem de onlarla sohbet etti.

21 Ekim günü başlayan fuar, 29 Ekim'e kadar saat 10.00 ila 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. (İLKHA)

Büyükşehir'den 3 milyonluk tasarruf

Büyükşehir'den 3 milyonluk tasarruf

Büyükşehir'den 3 milyonluk tasarruf

Büyükşehir'den 3 milyonluk tasarruf

Büyükşehir'den 3 milyonluk tasarruf

Büyükşehir'den 3 milyonluk tasarruf

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=