Lütfen bekleyin..



Batman kitap fuarına yoğun ilgi

28 Ekim 2017, 12:55 - Okunma: 3265

Batman’da ilk defa düzenlenen “Batman 1. Kitap Fuarı”nı ziyaret eden Vali Ahmet Deniz, fuara büyük ilgi gösteren vatandaşlar ile sohbet ederek stantları gezdi.

Batman'daki kitap fuarını ziyaret eden Vali Ahmet Deniz, fuarı günlük yaklaşık 10 bin vatandaşın ziyaret ettiğini söyledi.

Fuar ziyaretinde Vali Ahmet Deniz’e, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri eşlik etti.

Yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Deniz, kitap fuarına büyük ilgi gösteren tüm Batmanlılara teşekkür etti.

Geçen sene "Batman Her Yerde Okuyor Projesi’ ile kentte gençlere ve çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırdıklarını belirten Deniz, "Bizler medeniyet kurmuş, dünyaya yön vermiş bir milletiz. Bunu nasıl başardık? Okuyarak; kitaba, bilgiye, değer vererek başardık.” dedi.

80 kitap evinin ve 85 yazarın bulunduğu kitap fuarını günlük yaklaşık 10 bin vatandaşın ziyaret ettiğini belirten Deniz, “İmza günleri, atölye günleri ve okul ziyaretleri ile dolu dolu geçiyor. İnşallah gelecek sene daha büyük kitap fuarı açacağız.” diye konuştu.

Deniz, kitap fuarına yoğun ilgi gösteren gençlere ve çocuklara kitapla iç içe olmaları, kitapla buluşmaları ve okuma alışkanlığı kazanmaları adına gençlere ve çocuklara “kitap hediye çeki” verdi.

Ardından Batman Üniversitesi merkez kampüsünü ziyaret eden Deniz, öğrenciler ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Öğrencilerin istek ve şikâyetlerini dinleyen Deniz, öğrencilere başarılı olmanın yolunun bol kitap okuyup dünyayı iyi yorumlamak, arkasından da hedefler doğrultusunda planlı çalışmakla mümkün olduğunu belirtti.

Deniz, “Temel hedefler içerisinde iyi bir meslek edinmek çok önemlidir. İnsan dünyaya geliş gayesini çok iyi kurarsa hayatı da çok iyi yorumlamış olur. Siz anı çok iyi değerlendirirseniz inşallah hepiniz hayattan nasihat alarak hedeflerine ulaşan, ülkesine faydalı bir genç olarak ailesinin ve ülkesinin iftihar ettiği gençler olarak üniversiteyi bitirirsiniz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

batman-kitap-fuari.jpg

batman-kitap-fuari-001.jpg

batman-kitap-fuari-002.jpg

batman-kitap-fuari-003.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=