Lütfen bekleyin..



Batman'da Teknopark bilgilendirme toplantısı yapıldı

31 Ekim 2017, 10:44 - Okunma: 20485

Batman'da 'Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi' bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında 22 Nisan 2017 tarihinde Resim Gazete'de yayımlanarak, kuruluşu gerçekleşen "Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi" için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Deniz'in yanı sıra Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve ilgili kurumların yöneticileri katıldı.

"Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi" adı altında kurulacak olan Teknopark için yürütülecek çalışmaların ele alındığı toplantıda; sanayi ve üniversite iş birliğinin güçlendirilmesi, teknolojiye dayalı firmaların kurulması ile Ar-Ge çalışmaları ele alınarak değerlendirildi.

Teknopark bünyesinde bilgiye ve ileri teknolojilere dayalı sanayi firmaların kurulması için çalışmaların yürütülmesini isteyen Deniz, firmalara teknoloji transferi ve benzeri konularda gerekli desteklerin sağlanacağını ifade etti.

Toplantıda; Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Batman Ticaret ve Sanayi Odası ile Batman Ticaret Borsasının ortaklığında Batman Teknoloji Bölgesi kurucu şirketinin kurulması kararı alındı.

Görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından toplantı sona erdi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
BİLİM-TEKNOLOJİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ailelerin çocuklarını internet, sosyal medyayı daha bilinçli ve özenli kull..
Batman Üniversitesi öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi koordina..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'nin ilk ve t..
TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na Batman..
"Dijital Dönüşüm, Blokzincir Teknolojileri ve Siber Güvenlik" ana..
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, fiziki altyapı ve peyzaj..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=