Lütfen bekleyin..



Eğitim Bir Sen: YÖK, Ne Zamana Kadar Sağır Ve Dilsizleri Oynayacak?

08 Kasım 2017, 13:32 - Okunma: 2614

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Batman Üniversitesi ile ilgili açıklama yaparak YÖK'e çağrıda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi Batman Üniversitesi ile ilgili açıklama yaparak YÖK'e çağrıda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin adına yapılan açıklama şöyle:

"Batman Üniversitesine Ocak 2017 tarihinde Rektör olarak atanan Aydın Durmuş, daha önce de üç yıl süreyle Dekan ve Rektör Yardımcısı unvanıyla ikinci adam olarak Üniversitemizde görev yapmıştır. Durmuş’un Rektör olarak atanmasıyla birlikte hız kazanan yolsuzluk, huzursuzluk, kayırmacılık, hizmetin yürütülmesindeki umursamazlık ve mobing had safhaya ulaşmıştır. Bu yönüyle Batman Üniversitesi Türkiye kamuoyunun gündemine oturmuştur. Ancak YÖK, bütün olup bitenlere karşı sağır ve dilsizleri oynamaya devam etmektedir.

Temmuz 2016’da yapılması kararlaştırılan ancak daha sonra iptal edilen Rektörlük seçimlerinde Aydın Durmuş, rektör adayı olmuştur. Seçim çalışmalarıyla birlikte Durmuş’a muhalif olan Öğretim Üyeleri hakkında hayali isimler tarafından FETÖ ile bağlantı kurularak çeşitli birimlere şikayetler yağmaya başlamıştır. Bu kapsamda 685 sayılı KHK ile kurulan OHAL Komisyonunun belirlediği kriterlerin hiçbirini taşımadığı halde ihraçlar gerçekleştirilmiştir. İhraç işlemlerinde soruşturma kapsamındaki Öğretim Elemanları hakkında basına yönlendirici ve rencide edici hilaf-ı hakikat beyanatlar veren Rektör Durmuş, ihraçlarda birinci derecede etkili olmuştur. Bu arada çarpıklığa vurgu yapan Sendikamızın düzenlediği basın açıklamasını da “FETÖ’dan ihraç edilenlerin düzenlediği basın açıklaması” şeklinde nitelendirerek çarpıtma cüretini göstermiştir.  Aslında Rektör Durmuş, icraatları ve beyanatlarıyla FETÖ soruşturmalarını sulandırmaya ve gerçek yüzünü gizlemeye çalışmaktadır. Şöyle ki;

2015-2016 Öğretim yılı başında Merkez Kampus alanında yapılan öğrenci kayıtları esnasında FETÖ mensuplarına stand açma izni verilmiş ve birçok öğrencinin Örgüt yurtlarına gitmesine zemin hazırlanmıştır. FETÖ’cü çetelere bu izni veren yönetimin Rektör Yardımcısı ve Dekan konumundaki 2. Adamı Aydın Durmuş’tur.

2-Durmuş göreve başladıktan kısa bir süre sonra Daire Başkanı, Sekreter, Müdür düzeyindeki idarecilerin tamamına yakınının görev yerlerini hizmetin gereği değil, taciz amacıyla değiştirmiştir. Eğitim-Bir-Sen’den istifa edenler ise koruma altına alınmıştır. Bu arada bizzat kendisinin atadığı müdür ve daire başkanlarının bir kısmı bylock’tan tutuklanmış ve görevlerine son verilmiştir.

Rektörlük seçimlerine aday olan Öğretim Üyelerinin bir kısmı uzaklaştırılmış diğerleri de Üniversiteden ayrılmayı tercih etmişlerdir.
Rektör Durmuş’un hedefinde sadece kişiler değil kurumlar da bulunmaktadır. Örneğin 2013’de Resmen kurulan İslami İlimler Fakültesi 2015 yılına kadar aktif edilmemiş, STK’ların baskısı sonucu öğrenci alma aşamasına gelinmiştir. Sekiz öğretim üyesi ile öğrenci kabulüne başlayan Fakültemizin bugün itibariyle 500 civarında öğrencisine karşılık sadece altı öğretim üyesi bulunmaktadır.  Kur’an-ı Kerim, Hadis, Kelam, Felsefe gibi temel alanlarda öğretim elemanı bulunmamasından dolayı ya dışarıdan veya branş dışından hocalara ders verilmektedir. Müstakil mekanı olmayan İslami İlimler Fakültesi biri bodrum, ikisi de yazı yazmaya elverişli olmayan 2 konferans salonunda ders yapmaya mahkum edilmiştir. Ayrıca yüz civarında İlahiyat ve İslami İlimler Fakültesi içinde İlahiyatçı olmayan bir dekanın atandığı tek Fakülte olma özelliğine sahiptir.
Üniversite yemekhanesinde meydana gelen ve basında geniş yer bulan yolsuzluğun sivil ayağı için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ancak mezun olan öğrencilerin bilgilerini yüklenici firma ile paylaşan memur ve idarecilerin soruşturması zamanaşımına terk edilmiştir.
Personeli hakkında pervasızca etiketlemeler yaparak basınla paylaşan Durmuş, gözlerinin önünde cereyan eden ve Rektör Makamının yağmalanmasıyla sonuçlanan olayların failleri hakkında Rektör yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olarak hangi işlemi tesis etmiştir?

Görüldüğü gibi Batman Üniversitesi Rektör Durmuş ile birlikte cadı kazanına dönüşmüştür. Emsallerinden her yönüyle fersah fersah geride kalmış olan Üniversiteyi kalkındıracağına intikam peşine düşmüştür. Batman’ımızın bu güzide kurumunu sahili selamete çıkarmak için YÖK’ü ve ilgilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla arz olunur. 08.11.2017"

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
üniversiteli
2355 gün önce
Memleket çakallara ve dalkavuklara kalmış...
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=