Lütfen bekleyin..



1. Batmayan Şiirler Festivaline İlgi Büyük Oldu

12 Kasım 2017, 17:17 - Okunma: 2816

Batman Belediyesi tarafından 10-11- 12 Kasım tarihleri arasında bu yıl ilki düzenlenen ve Edebiyat dünyasının önemli isimlerini Batman halkıyla buluşturan 1. Batmayan Şiirler Festivali büyük ilgi ve heyecan uyandırdı.

Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde 10 Kasım Cuma günü saat 16.30’da start verilen festivalde, şairler ile Batmanlı şiir severler buluşma fırsatı buldu. Belediye Kültür ve Sanat Merkezi fuaye salonunda ziyaretçilerin şiir sergisi ile karşılandığı festival, açılış konuşmaları ile başladı.

Program kapsamında Batman’da bulunan şair ve akademisyen konuklarla düzenlenen sohbet programı ile başlayan festivalde, Tarık Can’ın moderetörlüğünde, şairler Doç. Dr Mehmet Çelik ve İsmail Kılıçarslan’ın katılımıyla şiir dinletisi ve söyleşi düzenlendi. Aynı zamanda fuaye salonunda ise şairlerin şiir kitaplarını imzalayabilecekleri, kitap tanıtım ve imza standı ilgi gördü.

Festivalin 2. gününde saat 16.00’da  Doç. Dr. Şerif Demir’in moderetörlüğünde, ‘Batmayan Şiirlere Yolculuk’ konulu düzenlenen panele Prof. Dr. Zeki Taştan ve Doç.Dr. Mehmet Çelik konuşmacı olarak katıldı. Akşam saatlerin de ise festival kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerin dağıtıldığı bir tören düzenlendi.

Festivalin 2. gününün son programı şiir dinletisi ve söyleşi idi. Doç. Dr. Melih Erzen moderetörlüğünde gerçekleştirilen dinleti ve söyleşi programına şairlerden İsmet Kanber ve İbrahim Çelebi konuk olarak katıldı.

Festivalin son gününde ise saat 16.00’da ünlü Kürt mutasavvıf ve Şair Melaye Ciziri, şiirleri okunarak anıldı. Doç. Dr. Mehmet Çelik ve Doç. Dr. Abdurrahman Adak’ın sunduğu ve Melaye Ciziri’nin edebi kişiliğinin yanı sıra eserlerinin de işlendiği söyleşi ve dinletiye Ömer Ömeri moderatörlük yaptı. Festival saat 19.00’da moderatörlüğünü A. Mecit Canatak’ın yaptığı Ragıp Karcı ve Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan’ın şiir dinletisi ile sona erdi.

Büyük katılım ve ilgi gören Şiirler festivali programına katılan vatandaşlar ve edebiyatseverler, organizasyonu düzenleyen Batman Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=