Lütfen bekleyin..



Şahin'den "deprem" açıklaması!

15 Kasım 2017, 10:16 - Okunma: 1597

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, pazar günü meydan gelen depremle ilgili açıklama yaparak, "Irak ve İran Kürdistanı bölgesindeki kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve acılarını yürekten paylaştığımızı ifade etmek istiyoruz." dedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, pazar günü meydan gelen depremle ilgili açıklama yaptı.

Şahin açıklamasında, "Pazar akşamı saat 21.20’de merkez üssü Irak Kürdistanı'nın Süleymaniye vilayeti olan 7,3 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem, birçok ilde hissedildiği gibi ilimiz Batman’da da hissedildi. Depremde şu ana kadar 428 insanımızın vefat ettiği, yüzlercesinin de yaralı olduğu bildirildi." hatırlatmasında bulundu.

Depremde hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Şahin, "Irak ve İran Kürdistanı bölgesindeki kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve acılarını yürekten paylaştığımızı ifade etmek istiyoruz." dedi.

Yaşanan deprem sonrası gerek kadirşinas halkımızın ve gerekse de gönüllü yardım kuruluşlarının seferberlik bilinciyle hareket etmesi, bu topraklara yakışan ve insanımızda olması gereken hem insani hem de İslami bir tavır oldyuğuna dikkat çeken Şahin şöyle devam etti: "Zira bela ve musibetlere uğrayan mazlumların ellerinden tutup yardımlarına koşmanın ve mağduriyetlerini gidermeye çalışmanın kimlik meselesi olmadığına, bilakis vicdan meselesi olduğuna inanıyoruz."

Depremin yaşanmasının hemen ardından parti olarak Kürdistan bölgesindeki siyasi partilerle temasa geçerek yaşananlarla ilgili bilgiler aldıklarını belirten şahin, "Bu acılı günlerinde yanlarında olduğumuzu ve bütün imkânlarımızla yardıma hazır olduğumuzu söyledik. İlk etapta, ölüm sayısı ve depremin yaşattığı yıkım belli değildi. Deprem felaketinin yaşattığı yıkım, gün ışığıyla ortaya çıktı ve gelen vefat haberleri bizleri derinden üzdü." ifadelerini kullandı.

Şahin açıklamsının sonunda, "Maddi ve ruhsal yıkım bırakan ibretlik hadiseler olan deprem felaketinin daha fazla büyümemesini ve depremin yaşandığı bölgelerde hayatın bir an evvel normale dönmesini temenni ediyoruz. Allah-u Teâlâ, daha büyük bela ve afetlerden muhafaza eylesin." dedi.

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=