Lütfen bekleyin..



Batman Belediyesi’nden Süleymaniye’ye kardeşlik eli

15 Kasım 2017, 15:56 - Okunma: 1801

Batman Belediyesi tarafından hazırlanan 25 tonluk temel gıda maddelerinin yer aldığı yardım tırı Batman’dan deprem bölgesine doğru yola çıktı.

12 Kasım 2017 günü akşam saatlerinde Irak’ın Süleymaniye kentinde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremden etkilenen ve zor koşullarla karşı karşıya kalan depremzedeler ve bölge halkı için  Batman Belediyesi 25 ton gıda malzemesinden oluşan yardım tırı gönderdi.

 

Daha önce bölgeye 1000 adet battaniye gönderen Batman Belediyesinin hazırladığı temel gıda  malzemelerinin yer aldığı yardım kolilerinin yüklü olduğu tır, yola çıkmak üzere belediye önünden hareket etti.

 

Kızılay Batman şubesi ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını belirten Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, şöyle konuştu: “Doğal afetler insanlık dramıdır. Meydana gelen bu deprem bütün ulusumuzu acıya boğmuştur. Dayanışma duygusu bir insanlık görevidir. Bizler de oradaki kardeşlerimiz için 25 tonluk gıda malzemesinden oluşan bir yardım tırını deprem bölgesine sevk ediyoruz.”

 

Yardım tırı yola çıkmadan önce Belediye önünde bir basın açıklaması yapan Aksoy, depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, hayatta kalanlara ise sabır dileklerini ileterek şöyle devam etti: “ Orada insanlar yaralarıyla, yıkılmış evleriyle yaşarken bizim buna kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Bu faaliyetimize destek veren tüm Batman kamuoyuna, Batmanlı hemşerilerimize ve Batman basınına çok teşekkür ediyorum.”

batman-belediyesi-deprem-yardimi-003.jpg

batman-belediyesi-deprem-yardimi-004.jpg

batman-belediyesi-deprem-yardimi-005.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=