Lütfen bekleyin..



Karamollaoğlu: Bu ülkede adalete güven sarsıldı

26 Kasım 2017, 18:24 - Okunma: 3968

Saadet Partisi Batman Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye'de en önemli konulardan bir tanesinin hak, hukuk ve adalet olduğunu söyledi.

Batman'da düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılmak üzere Batman'a gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün Türkiye'de en önemli konulardan bir tanesinin hak, hukuk ve adalet olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Batman'da düzenlendi. İl Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı.

Karamollaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, camilere yönelik düzenlenen bombalı saldırılara ve 'adalet' sorununa vurgu yaptı.

Dünyada istenmeyen bir takım hadiselerin meydana geldiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Geçen Mısır'da Cuma günü camide bir patlama meydana geldi. 300 civarı insan hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ederiz. Allah makamlarını ali etsin, çünkü bir Cuma günü caminin içinde Cenab-ı Hakka kulluk vazifesini yerine getirmek isterken hayatlarını kaybettiler." dedi.  

temel-karamollaoglu.jpg

"Bu ülkede adalete güven sarsıldı"

Türkiye'de adaletin olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, "Bugün Türkiye'de en önemli konulardan bir tanesi hak, hukuk ve adalettir. Bu ülkede adalete güven sarsıldı. Yapılan anketlerde gözüküyor ki insanların yüzde 85'i adalete güvenmiyor. Hatta sadece sokaktaki vatandaşımız değil adliyede çalışan insanların da yüzde 80'i güvenmiyor. Demek ki adalet tesis edilemiyor. Çünkü adalet mekanizmasını kendi menfaatleri için kullanmaya kalkıştı arkadaşlar. Geçmişte temkin ettikleri ne varsa bugün kendileri daha fazla uyguluyorlar. Adalet emir komutayla yürümez. Adaletin yerine gelebilmesi için hâkimlerin düşünmede karar vermede serbest olmaları icap eder, ama bugün herkes tepeye bakıyor; acaba ne diyorlar diye. O zaman adalet tesis edilemez ki. Adaletin olmadığı yerde de zülüm olur. Zülüm ise insanları isyan ettirir." ifadelerini kullandı.

temel-karamollaoglu-batman-002.jpg

"Zannediyorlar ki saray yaparsak içinde adalet sağlanır"

Karamollaoğlu, "Bugün adalet mekanizmaları bertaraf oldu. Geçmişte bildiğiniz gibi Fethullah Gülen ekibi buraların hepsini işgal etti. Sonra onları temizlemek için çaba sarf ediyorlar şimdi. Bir sürü insan cezaevlerine atılıyor. 15 Temmuz olduğu gibi bunların üzerine yıkıldı. Ama kendileri de biliyorlar ki 15 Temmuz'da FETÖ örgütü dedikleri örgüt değil. Arka planında Amerika, CIA, MOSSAD ve İsrail var. Bunları görmeye başladılar ama halen kendilerine bir rota çizmediler. Bir plan ortaya koyamadılar. Nasıl mücadele edeceklerini bilmiyorlar. Esen rüzgârın önünde yaprak gibi bir o tarafa bir bu tarafa geliyorlar. Hukuksuzlukla böyle emir komuta sistemi içinde mücadele edilmez. Adalet sarayları inşa edilerek adalet yerine gelmez. Her neredeyse bütün il ve ilçelerimiz adalet saraylarıyla doldu. Zannediyorlar ki saray yaparsak içinde adalet sağlanır. Bugün olduğu gibi sen sarayı yaptıkça adaletten o kadar uzaklaşırsın." (İLKHA) 

temel-karamollaoglu-batman.jpg

temel-karamollaoglu-batman-001.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=