Lütfen bekleyin..



Şahin’den “Mevlid Kandili” mesajı

28 Kasım 2017, 13:41 - Okunma: 1732

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin Mevlid kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Toplumun ahlak buhranı yaşadığı, cehaletin ve batıl inançların insanları fıtratlarından uzaklaştırdığı karanlık bir dönemde doğumuyla yeryüzünü nurlandıran insanlığın iftihar tablosu Hazreti Muhammed (s.a.v)’ in bir viladet yıl dönümünü daha idrak etmekteyiz. 

 

Sevgili Peygamberimiz yeryüzüne teşrif ettiklerinde toplum cehalet bataklığına saplanmış, insanlar hakikati görmez olmuş, küfür ve şirk kalpleri ve bedenleri sarmış durumdaydı. 

 

Peygamberimizin dünyayı nurlandırmasıyla, yeryüzünün manevi şekli değişti. Canlı cansız bütün varlıklar, insaniyetin iftiharının yeryüzüne teşrifleriyle mesrur oldu. Kâinat heyecan içinde sevince gark oldu. 

 

Fahri kâinat efendimizin hayatı boyunca ortaya koyduğu kutlu anlayış ve topluma aktardığı Kur’an -î mesaj, cehalet bataklığında çırpınan insanlık âlemi için bir kurtuluş reçetesi oldu. 

 

Toplum, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed (sav)’in kutlu yolundan uzaklaştıkça yeniden sıkıntı, huzursuzluk ve manevi sarsıntı yaşadı.  İslam Peygamberinin yolundan uzaklaşan toplumlarda zulüm, şiddet ve haksızlıklar çoğaldı; gurur ve kibir tavan yaptı; kumar, içki, haksız kazanç ve pek çok kötülük yaygınlaştı. 

 

Değerlerinden uzaklaşan günümüz insanı bugün hiç olmadığı kadar sevgili Peygamberimizin çağları aydınlatan, selamete ulaştıran ve huzura eriştiren vahiy mesajına ihtiyaç duymaktadır. 

 

İslam âleminin bugün içerisinde bulunduğu durum, birlik olamayışından dolayı yaşadığı zulümler ve toplum arasında artan sorun ve sıkıntılar, âlem-i beşeriyetin Hazreti Muhammed (sav)’in rehberliğine ve manevi önderliğine olan ihtiyacını gözler önüne sermektedir. 

 

Âlem-i beşeriyetin sıkıntılardan ve esaretten kurtulup huzura ermesinin ve izzet bulmasının yolu, fazilet güneşi ve hidayet meşalesi Resul-i Ekrem’in ahlakını örnek almaktan ve getirdiği ilahi mesajları yaşamaktan geçmektedir.

 

İnsanlık, âlemlere rahmet olarak gönderilen kurtuluş öğretmeni Hazreti Muhammed (sav)’i her yönüyle örnek alıp özümsemedikçe ve onun getirdiği ilahi mesajı yaşamadıkça aradan uzun yıllar geçse de zulüm altında kıvranmaya ve huzursuzluk yaşamaya devam edecektir. 

 

Rabbimizden dileğimiz; İslam coğrafyası başta olmak üzere dünyanın farklı beldelerinde büyük acılar yaşayan, zulüm ve katliamlara uğrayan dünya Müslümanlarının, ihtilafları bir kenara bırakıp sahil-i selamete ulaştıran Kur’an’ın evrensel mesajını hakkıyla anlamaları ve Hazreti Muhammed (sav)’in manevi önderliği etrafında birlik olup emperyalist düzenlerin şeytani hesaplarını bozmalarıdır.

 

Bu vesileyle; sevgili Peygamberimizin Kutlu viladetinin, insanlığa huzur ve barış getirmesine,  Müslümanlar arasındaki ihtilafların sona ermesine ve İslam kardeşliğinin tesis edilmesine vesile olmasını diliyor;  tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyoruz.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=