Lütfen bekleyin..



“Cihan Padişahı Abdülhamit’e Yapılanlar Şimdi Cumhurbaşkanımıza Yapılıyor”

30 Kasım 2017, 18:30 - Okunma: 1546

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, "Tarih tekerrürden ibarettir. Dün Abdülhamit'e yapılanlar, bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yapılıyor" dedi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş, yaptığı açıklamada, Osmanlı Padişahı Abdülhamit'i öldürerek Osmanlı Devleti'ni yıkmaya çalışanların, bugün yine aynı senaryoyu oynamaya çalıştıklarını söyledi.

 

Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu vurgulayan Rektör Durmuş, şunları kaydetti:

"Tarih tekerrürden ibarettir. Dün Abdülhamit'e yapılanlar, bugün Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yapılmaktadır. İçteki maşaların kullanılarak yapılan saldırılarda başarılı olamayan güçler şimdi de ekonomik saldırılara başladılar. Yani 100 yıl önce oynanan oyun bugün yine sahnelenmektedir. Abdülhamit'i tahttan indirmek için yapılan ve darbenin başlangıç noktası olan '31 Mart Vakası' incelendiğinde aslında bunun Fetullahçı Terör Örgütü'nün(FETÖ) 15 darbe girişiminden farksız olmadığı ortaya çıkacaktır. 15 Temmuz'da başarılı olamayan dış güçler şimdi de ekonomik saldırılara başlamıştır."

 

Türkiye'ye karşı küresel bir saldırının olduğunu belirten Rektör Durmuş, " 15 Temmuz darbe girişiminin asıl amacı, Türkiye Cumhuriyeti’nin enerjide nükleer santrallerle bağımsızlığını kazanacak olması, üçüncü havalimanıyla İstanbul’un lojistik bir üs olacak olması, kendi arabasını yapacak olması, kendi silahını, uçağını milli kaynaklarıyla yapacak olmasını engellemektir. Millet olarak uyanık olmak zorundayız. Bu hainler, bugün FETÖ ile geçmişten gelen misyonlarını tamamlıyor." ifadelerini kullandı.

"İki çeşit FETÖ'cü vardır"

FETÖ'cülerin ikiye ayrıldığını belirten Rektör DURMUŞ,  bunların ilkinin çocuk yaşta FETÖ'nün tuzağına düşmüş, bunların okullarında, dershanelerinde yetişmiş, beyinleri yıkanmış, salya sümük FETÖ’nün peşinden körü körüne gidenler olduğunu söyledi.

Bunların özelliklerinin aynı olduğuna dikkat çeken Rektör Durmuş, "Bunlar ortak özellikleri; Ana Baba sevgisinden fazla FETÖ'yü sever, vatan sevgisi yoktur, her yer onlar İçin vatandı. Kibirlidirler, Firavunlaşmışlardır, küçük dağları kendileri yaratmış gibi diğer insanları beğenmezler. Dindar görülürler, dinden beslenirler, para-puldan ziyade FETÖ'nün yapılanması, yönetilmesi bunlar için her şeyden önemlidir." dedi.

Bunların ikincisinin ise FETÖ'ye çıkarları için yanaşmış, bunlarla beraber iş çevirmiş, çıkarı için her yerde yer alabilen kişiler olduğunu belirten Rektör Durmuş, şöyle devam etti:

"Bunların ortak özellikleri ise; çok kısa sürede unvan almışlardır. Çok kısa sürede zenginleşmişlerdir. Çok kısa sürede ünlü olmuşlardır. Çok kısa sürede makam, mevki sahibi olmuşlardır. Paraya nerdeyse taparlar ki her işleri çıkar ilişkileri üzerine kurulmuş tiplerdir."

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=