Lütfen bekleyin..



STK’lar ABD’nin şer planını protesto etti

07 Aralık 2017, 15:14 - Okunma: 1789

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından, emperyalist ABD'nin Başkanı Trump’ın Kudüs’ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya yönelik şer planı, düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Emperyalist ABD’nin Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanıma kararı Batman’daki STK’lar tarafından protesto edildi.

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından, emperyalist ABD'nin Başkanı Trump’ın Kudüs’ü Siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya yönelik şer planı, düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Düzenlenen basın açıklamasına; HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Saadet Partisi İl Başkanı, AK Parti yetkilileri, Baro Başkanı Abdülhamit Çakan, Peygamber Sevdalıları Platformu, Hak ve Özgürlükler Platformu ve platforma üye dernek temsilcileri ile bazı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada vatandaşlar sık sık tekbirler getirerek, "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun İsrail", "Hamas’a Selam Direnişe Devam" sloganları atıp, “Kudüs Filistin'in Başkentidir” yazılı dövizler taşıdı.

Basın açıklamasını okuyan Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ergin, “Başta Ortadoğu bölgesi olmak üzere dünyanın pek çok yerinde oluk oluk insan kanı dökülmektedir. ABD’nin kuklası liderlerin marifetiyle İslam coğrafyasının tamamı kana boyanmış durumdadır. İki cihan harbine yol açarak milyonlarca masum insanı katleden ABD ve AB bloku, kendi refahlarını Müslüman kanı üzerine bina etmeye çalışmaktadır. Özellikle ABD, ekonomik, askeri ve siyasi iktidarını pekiştirmek için Kudüs üzerinden yeni bir hamle başlatmıştır.” dedi.

Kudüs’ün Müslümanların ortak değeri olduğunu vurgulayan Ergin, “Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD’ye ve sessiz kalarak destek veren devletlere sesleniyoruz. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi ve kanayan yarasıdır. İnsanlığın ortak mirası olan Kudüs’ün özgürlüğü, Müslümanlar için cihad sebebidir ve imanlarının bir parçasıdır. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karar vermesi dünya barışını dinamitlemiştir. Bir kez daha görülmüştür ki Trump, Siyonizmin kuklası olarak görev yapmakta ve İslam alemini oyalamakta, attığı her adımla Müslümanların nabzını yoklamaktadır. ABD’nin kararı, üç din için manevi ve tarihi kıymete sahip, barış adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmüştür.” diye konuştu.

“ABD, üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünü İslam coğrafyası üzerinden ateşlemiştir”

Açıklamanın devamında Ergin, şunları söyledi: “ABD, Kudüs kararıyla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünü İslam coğrafyası üzerinden ateşlemiştir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyecek, Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyeceğiz.  ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır. Tam da bu yüzden dünyanın bütün iyi insanları barışı geliştirme ve barış adası Kudüs’ü koruma noktasında çağrımızın muhatabıdır.” 

“Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti”

İşgalci Siyonizm’in, gayrı meşru bir devlet olduğunu ve Kudüs’ü başkent yapma kararlarının da tarihi gerçeklere ve BM kararlarına aykırı olduğunu hatırlatan Ergin, “Eğer insanı özgürleştirecek söz söyleyebilirsek, müstebit iktidarlar yerle yeksan olur, özgürlüğün nefesi bütün dünyaya ulaşır. Tam da bu yüzden özgür Kudüs, tam da bu yüzden kahrolsun Siyonizm, tam da bu yüzden defolsun ABD, tam da bu yüzden bağımsız Filistin diyoruz. Bu inanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa’nın selamını alıyor, Kudüs ve Aksa’nın İslam'la kucaklaşması için haykırıyoruz. Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti, yaşasın işgalden kurtulmuş Özgür Kudüs.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması, yapılan dua ile son bulurken, yarın aynı yerde Cuma Namazı çıkışında HÜDA PAR İl Başkanlığının da basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.(İLKHA) 

Erdoğan ve Çipras'tan ortak açıklama

Erdoğan ve Çipras'tan ortak açıklama

Erdoğan ve Çipras'tan ortak açıklama

Erdoğan ve Çipras'tan ortak açıklama

Erdoğan ve Çipras'tan ortak açıklama

Erdoğan ve Çipras'tan ortak açıklama

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=