Lütfen bekleyin..



BM-GYC’den ‘Kudüs’ mesajı

07 Aralık 2017, 15:58 - Okunma: 1532

Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti (BM-GYC) yayımladığı bir mesajla 'ABD’nin Kudüs ile ilgili açıklamasını kınadı.

Önceki akşam ABD Başkanı Trump, Tel Aviv'deki ABD büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü Siyonist işgalcilerin başkenti yapma kararını açıklaması nedeniyle Kısa adı BM-GYC olan Mezopotamya Havzası Gazeteci ve Yayıncılar Cemiyeti, yazılı bir açıklama yaptı.

ABD’nin bu adımı bölgeyi yeni bir savaşın eşiğine getirdiğine yer verilen açıklamada, “Üç dinin ortak kutsalı olan Kudüs’ün işgaline tüm dünyanın tepki vermesi gerektiğini savunuyoruz. Bu bir insanlık meselesidir. İslam dünyası bu karara büyük tepki gösterirken, alınan kararın bölge barışına dinamit koymakla eşdeğerdir.” denildi.

ABD Hükümeti’nin Kudüs açıklamasının apaçık bir hata olduğuna ve bu hatadan bir an önce dönülmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Kudüs haremimiz, ilk kıblemiz, her şeyiyle Filistin’in ve Müslümanlarındır. Böyle bir durum asla kabul edilemez. Filistin, yalnızca Müslümanları ilgilendiren bir konu değil, insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=