Lütfen bekleyin..



Müftü Erhan: "İslami bir yaşayışla Kudüs'e sahip çıkmalısınız"

14 Aralık 2017, 14:00 - Okunma: 1738

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Seyyid Bilal Erkek Yurdunda kalan öğrencilerle "Müslümanların Kudüs ve Mescid-i Aksa Hassasiyeti" konulu sohbet kapsamında bir araya geldi.

Batman'da gençlerle bir araya gelen Müftü Erhan, gençlere bilim ve ilimle donanmaları ve İslami bir yaşayışla Kudüs'e sahip çıkmaları tavsiyesinde bulundu.

Mekke ve Medine'den sonra Müslümanlar için en kutsal beldenin Kudüs olduğunu söyleyen Müftü Erhan, Mirac mucizesinin gerçekleştiği, Hz. Muhammed'in emaneti ve Müslümanların ilk kıblesi olma özelliklerinden dolayı Kudüs'ün, Müslümanların kutsalı olduğunu söyledi.

Kudüs'ün, dini farklılıkları ile bir arada yaşayabilenlerin barış yurdu olduğunu vurgulayan Erhan, "Bugünlerde yaşananlar da tarih boyunca barış yurdu olan bu memlekete yönelik yapılanlar insanlığa ve uluslararası hukuka yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırılara karşı çıkmak ve Kudüs'e sahip çıkmak sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların görevi ve sorumluluğudur." dedi.

"Kendinizi bilim ve ilimle donatarak, İslami bir yaşayışla (Kudüs'e) sahip çıkmalısınız.

Erhan, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu. "Bu nedenle sizler Selahaddin'in rüyası, Kanuni Sultan Süleyman'ın mirası, Abdulhamid'in davası, İslam'ın şehri olan Kudüs'ün korunmasının da bu ümmete ait olduğu düşüncesiyle hareket edecek, kendinizi bilim ve ilimle donatarak, İslami bir yaşayışla (Kudüs'e) sahip çıkmalısınız." ifadelerini kullandı.

Soru cevap faslıyla program son buldu. Programa KYK İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, KYK Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Alaettin Onur ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muham..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Kur’an Nesli Platformu S..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=