Lütfen bekleyin..



Kışın vazgeçilmezleri tezgâhlarda

15 Aralık 2017, 11:08 - Okunma: 1835

Batman'da kış mevsiminin vazgeçilmezi olan el yapımı yöresel kuruyemişler tezgâhlardaki yerini aldı.

Batman'ın üzümüyle meşhur Gercüş lçesinde yapılan ve kışın vazgeçilmez kuruyemişleri arasında olan el yapımı yöresel cevizli sucuk, kuru üzüm, kuru incir ve bastık (pestil) gibi ürünlere yoğun ilgi gösteriliyor.

Genel olarak piyasada durgunluk olduğunu söyleyen kuruyemişçiler, her şeye rağmen özellikle üzüm özünden üretilen ürünlerine talebin iyi olduğunu belirttiler.

Kentte kuruyemişçilik yapan Ahmet Başaran, "Kış daha tam gelmediği için işlerde biraz durgunluk var. Önümüzdeki günlerde işlerimizin açılmasını bekliyoruz. Kışın vazgeçilmezi olan ürünler tezgâhlardaki yerlerini almış durumdadır. Cevizli sucuk, pestil, kuru incir, kuru üzüm gibi tüm ürünlerimiz tezgâhlarda alıcısını bekliyor. Böylelikle soğukların başlamasıyla işlerimiz iyiye gidiyor. Üzüm ürünleriyle beraber fındık, fıstık, ceviz, badem ve çekirdek gibi ürünler de satılıyor. Allah'a şükürler olsun işlerimizden memnunuz." dedi.

Geçen seneye göre fiyatların biraz yüksek olduğunu dile getiren Başaran, "Vatandaş, fabrikasyon ürünler yerine el yapımı yöresel ürünleri daha çok talep ediyor. Ürün adedi başına geçen seneye göre 2-3 lira fark var. Bu sene cevizli sucuk 15 lira ile 35 lira arası, kuru incir 10 lira ile 20 lira arası, kuru üzüm 10 lira ile 20 lira arası ve pestil ise 15 lira ile 25 lira arası değişiyor. Fabrikasyon ürünlerden çok el yapımı yöresel ürünler tercih ediliyor. Yöresel ürünler fabrikasyon ürünlere göre daha sağlıklıdır. Glikoz şurubu içermiyor. Bu ürünler özenle yapılan ürünlerdir. Doğal olduğu için daha sağlıklı olur." şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” konusu işlenecek...
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=