Lütfen bekleyin..



Siyer-i Nebi bilgi yarışması yapıldı

16 Aralık 2017, 20:17 - Okunma: 2736

AGD Batman Şubesi, lise öğrencilerine yönelik umre ödüllü Siyer-i Nebi yarışması düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi'nin "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" teması Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik düzenlediği ödüllü Siyer-i Nebi yarışması Batman'da da bugün yapıldı.

Siyer-i Nebi bilgi yarışmasıyla ilgili bilgi veren AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, "AGD olarak bu sene beşincisini gerçekleştirdiğimiz Siyer-i Nebi Sınavının heyecanının yaşıyoruz. Elhamdülillah günden güne peygamber efendimizin hayatına olan ilgi gençler arasında artmaktadır. Bu sene AGD olarak Türkiye geneli yapmış olduğumuz Siyer-i Nebi Sınavın da yaklaşık bir milyona yakın genç kardeşlerimiz ilgi gösterip ve sınava başvur bulunmaktadır. Batman'da da her sene katlana katlana devam etmektedir. Batman'da 19 sınav merkezinde binlerce gencimizin katılımıyla Siyer-i Nebi Sınavını gerçekleştiriyoruz. Gençlerin Efendimize olan ilgisi bizi sevindiriyor." dedi.

Özkan, "Bizler hayatımızın yaşamımızın merkezine Kur'an-ı ve sünneti aldığımız müddetçe huzura ve saadete erebiliriz. İşte gençlerin Siyer-i Nebi Sınavına ilgi göstermesi gelecek için bize bir umuttur. Gençler geleceğimizin teminatıdır. Bu toplumun ihyası ve inşası için birer ferttir. Çünkü onları ihyası ve ıslahıyla toplum inşa ve ıslah olur. İşe biz bunun bilincinde olduğumuz için istedik ki gençler kendi hayatlarında Kur'an-ı ve sünneti merkeze alsın. Yaşamayı ve yaşatmayı kendine bir vazife edinsin. Bu sınav bir araçtır. Gaye Peygamber Efendimizin hayatını okumak çünkü bugün yaşadığımız sorunların temelinde sünnetten uzaklaştığımızın göstergesidir.  Bu kadar konformizmin hedonizmin zirve yaptığı bir zaman diliminde gençler bu tür hastalıkları elinin tersiyle itip Peygamber Efendimizin hayatına sarılmaları ve hayatını okumak için koşmaları bize geleceğe dair bir umuttur." diye konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=