Lütfen bekleyin..



Saadet Partisi'nden "Kılık-Kıyafet Yasağı" tepkisi

20 Aralık 2017, 16:35 - Okunma: 1629

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Batman Üniversitesinin "Kılık-Kıyafet Yasağı" uygulamasının insanların kılık kıyafeti ile uğraşmanın, yasaklar getirmeye çalışmanın abesle iştigal olduğunu belirtti.

Batman Üniversitesinin "Kılık-Kıyafet Yasağı" ile ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı, insanların kılık kıyafeti ile uğraşmanın, yasaklar getirmeye çalışmanın abesle iştigal olduğunu belirtti.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, Batman Üniversitesinin "Kılık-Kıyafet Yasağı" ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Batman Üniversitesinin almış olduğu karara tepki gösteren Fırat, okullarda özellikle üniversitelerde kılık kıyafet ile ilgili yasakların tekrar baltalamak istenmesinin asla kabul edilemez olduğunu belirtti.

Fırat, "28 Şubat darbesinden kalan bu zulmün Batman Üniversitesinde ve İslami İlimler Fakültesi bölümünde uygulanmak istenmesi büyük bir zülümdür. Müslümanların en kutsal değerlerine saldırıldığı, Kudüs'ün işgal edildiği, İslam coğrafyasında katliamların sürdüğü bir dönemde insanların kılık kıyafeti ile uğraşmak, yasaklar getirmeye çalışmak abesle iştigaldir." dedi.

Uygulamayı bir çağdışı karar olarak niteleyen Fırat, "Biz böyle ilkel ve hukuk dışı bir uygulamanın yapılabileceğine inanmak istemiyoruz. Sayın Rektörümüzün bu konuda gereğini yapacağına ve Batman Üniversitesinin böyle çağdışı ve ilkel bir uygulama ile anılmasına engel olacağına inanıyoruz. Zira bu insanlık dışı ve insan hak ve özgürlüklerine aykırı eylemler artık gerilerde kalmıştır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..
Batman'da bir şahıs, temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu g..
Batman'da bir kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 ..
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilc..
Batman Belediyesi, on binlerce kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliği il..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da gerçekleştirilen Mevli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=