Lütfen bekleyin..



Özdemir: “BM Genel Kurulu’nda çıkan red kararı ümit vericidir”

23 Aralık 2017, 18:21 - Okunma: 1788

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin başkenti ilan etmesi kararının, BM Genel Kurulu'nda reddedilmesinin umut verici bir geliş olduğunu söyledi.

Emperyalist ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin başkenti ilan etmesi kararının, BM Genel Kurulu'nda reddedilmesinin umut verici bir geliş olduğunu söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda emperyalist ABD yönetiminin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" olarak tanıma kararına karşı yapılan oylama hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yaptığı yazılı açıklamasında Özdemir, Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin başkenti ilan etmesi kararının, BM Genel Kurulu'nda reddedilmesinin umut verici bir geliş olduğunu söyledi.

Özdemir, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çabalarıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na taşınan ABD’nin Kudüs kararının oylamasında çıkan ret kararını önemsiyoruz. Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs, Müslümanların namusudur. ABD'nin, uluslararası hukuku hiçe sayarak aldığı karar, barış ve kardeşçe yasam umuduna vurulan ağır bir darbedir. Filistin’de yıllardır süren mezalime karşı sessiz kalan ve görmezden gelen ülkelerin geç de olsa bu haksızlığa tepki göstermesi, barış ve birlikte yaşam tasavvuru açısından insanlık için umut verici bir gelişme olmuştur. Çünkü Filistin meselesi insanlık meselesidir.” dedi.

Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu vurgulayan Özdemir, “Ülkelerin, uluslararası hukuk çerçevesinde yaptığı değerlendirmelerin ötesinde, halkların vicdanının yansıması olarak gördüğümüz bu sonuç, Kudüs davasındaki haklılığımızı tüm dünya nezdinde perçinlemiştir. Geçmişte yalnızca belirli ülkelerin dert edindiği Filistin meselesini, bundan böyle, ret oyu veren ülkelerle omuz omuza vererek bir insanlık davası olarak takip etmeli ve çözüme kavuşturmalıyız. Müslümanlar olarak bu kararla yetinmeyip haklı mücadelemizi Kudüs’ün üstündeki kara bulutlar dağılıncaya kadar sürdüreceğiz. ABD ve israil basta olmak üzere tüm dünya bilmelidir ki, Kudüs, Filistin'in başkentidir.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=