Lütfen bekleyin..



"Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" düzenlendi

31 Aralık 2017, 23:11 - Okunma: 1982

Batman'da "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Batman'da Mekke'nin fethinin 1387'nci yıl dönümü dolayısıyla "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" konulu bir program düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi tarafından Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Batman Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ile Merkez İlçe Sekreteri Sait Seyidoğlu, İl Müftüsü Yardımcısı Ahmet Duran, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Suriyeli Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, programa konuşmacı olarak katılacak olan Diyarbakır Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Sait Yaz'ın, ailesinin trafik kazası geçirmesi sebebi ile programa katılamayacağını beyan etti.   

Özkan, bu tür programların yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere ve iffetsizliklere, aynı zamanda emperyalist küresel kuşatmanın kokuşmuş değerlerine bir cevap olduğunu belirtti.

Mekke'den sonra Kudüs'ün en kutsal şehir olduğunu hatırlatan Özkan, İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi: "Bugün biz Mekke'nin fethini ve Kudüs gecesini ihya ederken, birileri de topumun ifsadı için her türlü teknolojik ve medya unsurları kullanılarak, geleceğimizin teminatı olan gençliğimizi ifsat etmeye çalışıyorlar. Batı üç yüz yıldır, 'insan insanın kurdudur' paradigmasını bir medeniyet olarak bize lanse ederek, gençliğimizi heba etmeye çalışıyor. Gençliğimize hedonizmi, konformizmi ve sekülerizmi aşılıyor. Maalesef bugün çağımızda iki büyük hastalık var. Bu iki hastalığa da genç kardeşlerimiz müptela olmuşlar. Hedonizm ve bireyselciliktir. Bu iki hastalık, toplumun çürümesine sebep olan iki önemli hastalıktır. İşte bu gece tertemiz zihinlere yaptıkları yüklemeler ile bireyselliği ön plana çıkaracaklar, ailenin çözülmesine yol açacaklar. Aynı zamanda gençlerimizin ifsadı için çalışacaklar."

Dünyada sadece ahlaki erozyonun olmadığını ifade eden Özkan, "Bugün yaşadığımız dünyada, yeryüzü coğrafyasında sadece ahlaki erozyon ve maneviyat problemi mi var? Elbette ki hayır. Birileri dünyayı sömürerek kendilerini efendi, kendilerinden olmayanları köle olarak görmektedirler. Küresel sömürü güçleri ve emperyalistler, sadece yeryüzünde İslam coğrafyasını değil, kendinden olmayan herkesi sömürmeye çalışıyor." dedi.

Şiir dinletisiyle devam eden program, Molla Emin Tekin Hoca'nın yaptığı sohbet ile devam etti. Sohbet sonrası ilahi ve ezgiler seslendirildi. Programa katılım gösteren vatandaşlar arasında umre için yapılan kurada Gençlik Spor Merkezinde antrenör olan Ömer Polat kazandı. Program sonunda ise yapılan Siyer-i Nebi Sınavı'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=