Lütfen bekleyin..



Erhan: "Kudüs İslam'ın başkentidir"

02 Ocak 2018, 20:06 - Okunma: 2028

Batman İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Kudüs" konulu konferansta konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan, "İslam’ın nişanelerinden bir tanesi de Kudüs'tür. Zira Kudüs İslam’ın başkentidir. Kudüs Peygamberlerin uğrak yeridir." dedi.

Batman İl Müftülüğü tarafından "Kudüs" konulu konferans düzenlendi.

Batman merkezde İl Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik "Kudüs" konulu bir konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, İl Müftüsü Yardımcıları Ahmet Duran ile Ahmet Ateş, Batman Gençlik Merkezi Müdürleri Musap Baran ile Veysel Özdaş, kız Kur'an kursu hocaları, öğrenciler ve çok sayıda kadın katıldı.

Batman İl Müftülüğü çalışanı Mehmet Nuri İçyer'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Program'ın açılış konuşmasını İl Müftüsü Erhan yaptı. İslam’ın nişanelerinden bir tanesinin de Kudüs olduğunu söyleyen Erhan, "Zira Kudüs İslam’ın başkentidir. Kudüs Peygamberlerin uğrak yeridir. Kudüs Hz. Peygamberin (sav) Miraca yükseldiği yerdir. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Orada Müslümanlar hüküm sürdüğü zaman daima; barışın, muhabbetin, sevginin, huzurun kenti olmuştur. Ama ne zamanki Müslümanlar oradan çekilip de siyonistler ve gayr-i Müslimler oraya el attığı zaman, orası bugün olduğu gibi kanın, gözyaşının, kundaktaki çocukların, dedelerin, ninelerin kanlarının akıtıldığı, gözyaşlarının sokaklarında ceyhun olduğu bir şehir haline gelmiştir." dedi.

Kudüs’ü özgür bir belde haline getirebilmenin Müslümanların üzerlerine bir borç olduğunu vurgulayan Erhan, "Tekrar huzur kenti yapabilmek, tekrar orayı müreffeh bir şehir haline getirebilmek, tekrar o eski özlem duymuş olduğu yaşanabilir bir belde haline getirebilmek bugünün, yarının Mü’min ve Müslümanların üzerlerine bir borçtur. Kudüs’ü siyonistlerin ellerinden alıp tekrar İslam beldesi haline getirebilmek ancak şuurlu Mü’min ve Müslümanlarla olacaktır. ‘Eğer minarelerde ezan sesi kesilecekse, o camilerin kandilleri sönecekse sütüm sana haram olsun git de geri dönme’ diyen analar evlatlarını bu duyguyla yetiştirirlerse Kudüs işte o zaman kurtulacaktır. Sağına ve soluna bakmadan ‘ben varım’ diyen bir gençlik ortaya çıktığı zaman işte o zaman Kudüs tekrar huzur şehri, müreffeh bir belde haline gelecektir." diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Batman Gençlik Merkezi Müdürü Musap Baran "İslami değerler açısından Mekke, Medine ve Kudüs" konulu bir sunum yaptı.

Argün Müftülük Kur'an Kursu 4-6 yaş grubu öğrencilerin şiiri ve Grup Rana'nın seslendirdiği ilahilerle devam etti. Yapılan skeçler ve dua ile etkinlik son buldu. (İLKHA) 

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

'Kudüs İslam'ın başkentidir'

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=