Lütfen bekleyin..



Ergin: 'Bu girişimler dinden rahatsız olanların saldırılardan başka bir şey değildir'

03 Ocak 2018, 15:31 - Okunma: 1715

Diyanet İşleri Başkanlığınca kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmeleri gerektiği iddialarıyla ilgili açıklama yapan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığı, bazı odakların Diyanet kurumunu itibarsızlaştırmak için çaba sarf ettiğini söyledi.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Diyanet İşleri Başkanlığınca kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmeleri gerektiği iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Ergin açıklamasında, "Bazı basın yayın organlarında Kız çocuklarının erken yaşta evlenmesi hususunda Diyanet İşleri Başkanlığının Terimler sözlüğünde bulunan açıklamalarını çarpıtarak farklı göstermek kabul edilemez bir itibar suikastıdır." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığını her defasında yıpratmak ve itibarsızlaştırmak için bazı odakların hınca hınç bir gayret içerisine girdiğini belirten Ergin, "Başkanlığın terimler sözcüğünde açıkladığı husus, kişinin biyolojik gelişiminin iklim şartları açısından da göz önünde bulundurarak, dini sorumlulukların çocuklarda hangi yaşlarda başlayabileceğini tespit etmek için İslam bilginlerinin görüşlerine yer verilmesidir. Bu ifadeler çocuk yaşta evlenebilmenin şartı değildir. Kısaca kız çocukları 9 yaşında evlendirilebilir iddiası yapılmamaktadır. Her zaman olduğu gibi, bu tür saldırılar dinden ve diyanetten rahatsız olanların, yüce dinimizi, diyanetimizi, küçümsemek için ortaya koydukları pervasızca saldırılardan başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

"Kafaları bulandıranlar yine hezimete uğrayacaktır"

Yapılan tanımlamayı itibarsızlaştırıcı bir algı suikastına çevirmenin akla ziyan bir davranış olduğuna işaret eden Ergin, "Çok kısa bir süre önce, meclis tarafından alınan, başkanlığımızın görüşüne de başvurulan resmi nikâh kararı, çocuk yaşta evliliklerin önünü kesmeye yöneliktir. Fakat Diyanet İşleri Başkanlığı için her zaman pusuda bekleyen, dine ve diyanete nasıl zarar verebilirim sorularıyla kafaları bulandıranlar yine hezimete uğrayacaktır. Çünkü toplumun genel kabulü haline gelmiş olan hususları, dogmalara çevirme anlayışı bu sefer de tutmayacaktır.Başkanlığımız ve bütün din görevlileri erken yaşta evliliğin her zaman karşısında durmuş, durmaya da devam edecektir." dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=