Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi I. Öğrenci Çalıştayı yapıldı

06 Ocak 2018, 23:12 - Okunma: 3212

Batman Üniversitesi tarafından organize edilen Batman Üniversitesi I. Öğrenci Çalıştayı, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımı ile Mezopotamya Otel’de gerçekleştirildi.

Batman Üniversitesi I. Öğrenci Çalıştayı’na Rektör Durmuş’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Murat Şahin, Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Mekan Görük, Batman Üniversitesi personeli ve öğrenciler katıldı.

  

Batman Üniversitesi I. Öğrenci Çalıştayı açılış konuşmasına “Sevgili öğrencilerim, I. Öğrenci Çalıştayı’mıza hepiniz hoş geldiniz” sözleriyle başlayan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu çalıştay sizler için olduğu gibi bizler için de heyecan verici, siz kıymetli öğrencilerimizin sorunlarını dinleyip, belirleyip çözüm yollarını arayacağız. Aynı zamanda sizleri daha fazla mutlu etmek ve huzurunuzu arttırmak için görüşlerinize başvurup, önerilerinizi de hayata geçirmeye çalışacağız. Öncelikle katılımlarından dolayı Belediye Başkan Yardımcımız Hacı Murat Şahin’e ve çalıştayımızın moderatörlüğünü yapan Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Mekan Görük’e teşekkür ederim.”

Bu çalıştayın özellikle öğrencilerin üniversitede gördükleri eksiklikleri, sorunları özgürce ifade etmesine zemin hazırlamak için düzenlediklerini belirten Durmuş, “İnşallah bu ilki olacak ve bundan sonra da geleneksel olarak devam ettireceğiz. Burada sizlerin gündeme getireceği sonuç bildirgesiyle Rektörlüğümüz kendi imkânları dâhilinde olan sorunları çözecek, diğer kamu kurumlarının imkânları dâhilinde olan sorunları da ilgili kurumlara iletecek ve çözümü için takipçisi olacaktır.” dedi.

Batman Üniversitesi’nin öğretim kalitesini yükseltmek için tüm imkânlarımızı seferber ettiklerine vurgu yapan Durmuş, “Yeni laboratuvarların açılması, öğretim üyesi sayısının arttırılması, yeni binaların yapımı, alt yapı ve üst yapı bakım ve onarımlarının gerçekleştirilmesi, sosyal ve kültürel aktivitelerin arttırılması için azami gayret sarf ediyoruz. Bunları hepsi sizler için. Ben öğrencilerimden tek bir şey istiyorum. Milletimize faydalı olun, donanımlı olun.  Şunu özellikle bilmenizi istiyorum, sizi çok seviyorum. Üniversitemizde 15 bin öğrencimiz var ve hepsi benim için birer evlattır. Birinin diğerinden bir farkı yoktur. O nedenle her daim sizinle beraberim ve projelerinizin destekçisiyim.  Bu çalıştaya katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de pek çok şehir ve üniversite gezdiğini ifade eden Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı ve I. Öğrenci Çalıştayı Moderatörü Mekan Görük, “Öğrencilerin sorunlarına bu denli duyarlı bir Rektör görmedim. Türkiye’de Üniversiteden mezun olupta rektör görmeyen öğrenciler var. Rektör hocamız öğrencilerin arasında sorunlarını dinliyor. Bu duyarlılığından dolayı Türkiye Gençlik Konseyi adına kendisine teşekkür ederim. Bu çalıştay oldukça kıymetlidir. Rektör hocam çalıştayın açılış konuşmasını yaptı. Sorunların takipçisi olacağını ve önerilen dikkate alınacağını söyledi. Öğrencilerin özgürce fikirlerini açıklamaları için çok güzel bir platform oluştu. Çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyorum, katılımlarınızdan dolayı da ayrıca teşekkür ederim.”dedi.

Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, açılış konuşması sonrası öğrencilerin fikirlerini daha rahat beyan etmesi için salondan ayrıldı.

Saat 9:30’da başlayan çalıştay 17:30’a kadar devam ederken, öğrencilerin dile getirdiği sorunlar ve beklentiler sonuç bildirgesi olarak raporlaştırıldı.

batman-universitesi-i.-ogrenci-calistayi.jpg

batman-universitesi-i.-ogrenci-calistayi-001.jpg

batman-universitesi-i.-ogrenci-calistayi-003.jpg

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=