Lütfen bekleyin..



İşkur’dan gençlere 6 aylık destek

09 Ocak 2018, 16:58 - Okunma: 2930

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2018 yılı için İŞBAŞI Eğitim Programı Destek süresinin 3 aydan 6 aya uzatıldığı belirtildi.

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından imalat ve bilişim sektörlerinde 3 ay olan İŞBAŞI Eğitim Programı süresi 01.01.2018 tarihi itibarıyla 6 aya çıkarıldığı ayrıca Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençlerin, 9 aya kadar değişen sürelerde eğitim ve günlük 75 TL cep harçlığı alması sağlanacağı açıklandı.

besim-eviz-001.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müdürü Besim Eviz “Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından istihdam şurasında açıklandığı üzere 2018 yılında imalat ve bilişim sektörlerinde 3 ay olan İŞKUR İŞBAŞI Eğitim desteğini 6 aya çıkararak işverenlerimizin kendi elemanlarını yetiştirmelerine daha güçlü bir şekilde katkı sağlayacağız. 2017 yılı içerisinde 777 projede 3.245 kişiyi bu programlardan faydalandırarak hem meslek edinmelerini hem de net asgari ücret düzeyinde ücret edinmelerini sağladık. Hükümetimiz tarafından belirlenen 2023 vizyonu çerçevesinde teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte bazı mesleklerin önemi de arttığı aşikardır. Bu perspektifle geleceğin meslekleri olarakdüşünülen Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama gibi mesleklere özel destek verilerek işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençlerin, 9 aya kadar değişen sürelerde eğitim ve günlük 75 TL cep harçlığı verilerek bu mesleklerin ülkemizde yaygınlaşmasına katkı sağlayacağız. Ayrıca bu meslekler dışında kalan imalat ve bilişim sektörlerinde 6 aya kadar eğitim ve yeni asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte günlük 61,65 TL cep harçlığı verilerek katılımcıların meslek edinmeleri sağlanmaya devam edeceğiz. ” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=