Lütfen bekleyin..



Antik kentin sonbahar-kış güzelliği

10 Ocak 2018, 11:20 - Okunma: 3504

Birçok medeniyete beşiklik yapmış tarihi dokusuyla her mevsim göz kamaştıran Hasankeyf'in kış ayında sonbahar manzaraları ise gelen ziyaretçilerin kendine hayran bırakıyor.

foto-galeri.jpg

Batman'ın antik kentti olan Hasankeyf ilçesinin tarihi dokularının renk cümbüşüyle ziyaret edenleri büyülüyor.

Türkiye'nin hidroelektrik üretiminin yüzde 10'unu sağlayacak Ilısu Barajının yapımında sona yaklaşıldı. Hasankeyf'in sular altında kalacak olmasıyla yerli yabancı turistlerin ziyaretleri de devam ediyor.

Birçok medeniyete beşiklik yapmış tarihi dokusuyla her mevsim göz kamaştıran Hasankeyf'in kış ayında sonbahar manzaraları ise gelen ziyaretçilerin kendine hayran bırakıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Batman'ın Hasankeyf ilçesi tarihi dokusuyla kış ayında sonbahar güzelliği görmeye değer. Antik kentte bulunan ağaçların sararan yaprakları sergilediği renk cümbüşüyle kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kadim kent, Hz. Ömer'in hilafeti döneminde İslam topraklarına katıldı. Osmanlı dönemiyle beraber Hasankeyf olarak anılan kent, kayalara oyulmuş binlerce mağaradan dolayı 'Mağaralar Şehri' ya da 'Kayalar Kenti' anlamlarını ihtiva eden Hısn-ı Keyfa olarak da anılmıştır.

Medeniyetler tarihini, sırtında taşıdığı mağaralara bir bir işleyen Hasankeyf, insanın zaman içerisindeki serüvenini çehresine yansıttığı gibi büyük de bir manevi mirasa sahip olduğu biliniyor.

Sulara gömülecek olan Hasankeyf'in en önemli tarihi eserlerinden olan 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi özel bir sistemle Yeni Kültürel Park Alanı'na taşındı. Zeynel Bey Türbesinin ardından Hasankeyf'te bulunan Yamaç, Orta Kapı, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Mezarlar ve Baldaken Türbesi, Süleyman Han Camii, Koç Camii, Kızlar Camii, El Rızk Cami gibi eserler de taşınarak sulara gömülmekten kurtarılacak.  (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=