Lütfen bekleyin..



Epilepsi hastası olan çocukları için rapor istiyorlar

12 Ocak 2018, 13:42 - Okunma: 2706

Batman'da 5 çocuğundan biri doğuştan epilepsi hastası olan Suriyeli aile, çocukları için rapor verilmesini istiyorlar.

Suriye'nin Deyrizor kentinden kaçarak eşi ve 5 çocuğuyla birlikte birkaç yıldır Batman'a sığınan Abdurrezzak Casır, 32 yaşındaki epilepsi hastası olan oğlunun akli yaşının 4 yaşındaki bir çocuğa denk olduğunu, bu nedenle çocukları için rapor istediler.

Eşi ve çocuklarıyla birlikte Meydan Mahallesi 1119 Sokak'ta kiralık bir evde oturan Casır, ayda yaklaşık 500 TL kira, elektrik ve su borcunu yatırdıklarını belirtti.

Hayatlarını zor şartlarda sürdürdüklerini belirten Casır, tek isteklerinin epilepsi hastası ve zihinsel engelli çocuğuna rapor verilmesi ve maaşa bağlanması olduğunu ifade etti.

Maddi gücünün olmadığını ve kıt kanaat geçimlerini sağladıklarını dile getiren Casır, "Suriye savaşından kaçarak Türkiye'nin Batman şehrine yerleştik. 32 yaşındaki epilepsi hastası ve zihinsel engelli oğlum Muhammed Emin Casır çocuk gibidir. Ben 65 yaşındayım. Buraların yabancısıyız. Ne Türkçe ne de Kürtçe bilmediğim için çok zorlanıyorum. İş olmadığı için çalışamıyorum. Elektronik işinden anlarım. Yetkili birileri bana iş imkânı sağlasaydı çalışacaktım. Oğlumun hastalığına rapor çıkarmak için Batman Bölge Devlet Hastanesine götürdüm. Hastanede sözde bir heyet oğlumu muayene etti ancak raporda 8 doktorun imzası var. Sadece bir kişi oğlumu muayene etti. Yüzde 90 oranında rapor verilmesini beklerken yüzde 20 rapor vererek hiçbir haktan yararlanamıyoruz." dedi.

Hasta oğluna tam raporun verilmesi gerektiğini söyleyen Casır, "Oğlumu bir daha hastaneye götürüp raporunu düzeltmelerini istiyorum. Oğlumun bu raporu olmadığı için hiçbir haktan yararlanamıyoruz. Geldiğimizden beri doğru düzgün yardım almadığımız için ailece perişan haldeyiz. Bu şekilde bir hasta Batmanlı olsa hasta maaşı ve bakım maaşı verilecek. Bizlere de bu hakların verilmesini istiyoruz. Sosyal Yardımlaşmaya gittim. Derdimi anlattım, beni dinleyen olmadı. Bana 'git, git Suriyeli git.' dediler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=