Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR'dan Gercüş ilçe esnafına ziyaret

13 Ocak 2018, 17:31 - Okunma: 3433

Batman’ın Gercüş (Gercews)ilçesi esnafını ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök ve beraberineki heyet, ilçe esnafının sıkıntı ve taleplerini dinledi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök ve beraberindeki heyet, Gercüş ilçe esnafını ziyaret ederek, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

İlçede tek tek gezdiği esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Gök ve beraberindeki heyet, ilçe sakinleri tarafından sıcak ilgiyle karşılanması ise dikkatlerden kaçmadı.

HÜDA PAR heyetine yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, yaşanan zamlardan dolayı işlerinin eskisi gibi olmadığını, durgunluğun olduğunu belirtti. Özellikle büyük marketlerin kendilerini bitirme noktasına getirdiğini vurgulayan esnaf, yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Gök, her fırsatta ziyaret ettikleri esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinlemeye devam ettiklerini söyledi.

Esnafın çok sayıda sıkıntısının olduğunu söyleyen Gök, “Partimizin esnaf ziyaretleri kapsamında Gercüş ilçemizdeki esnaf kardeşlerimizi ziyaret ettik. Gercüş gibi küçük ilçelerin ekonomisi esnaf ve sanatkâr üzerinedir. Fakat maalesef bölgemizin özellikle Olağanüstü Hal şartlarından kurtulamaması, esnaf ve sanatkâr kardeşlerimizi olumsuz yönde etkilemiştir.” dedi.

Esnafın, mağduriyetlerinin giderilmemesinden şikâyetçi olduklarını ifade eden Gök, “Burada esnafı dinlerken bir takım şikâyetler geldi. Şikâyetlerden bir taneside; inşaatçı bir kardeşimiz, 5 katın üstünde inşaatlara ruhsat verilmediğini söyledi ve bu konuda mağdur olduklarını dile getirdi. Bunun dışında bölgede iki adet yemek fabrikası varmış. Fakat şu an o iki yemek fabrikası da kapanmış durumda. Köydeki taziyelere, düğünlere yemek yaparlardı ve Gercüş ilçesinde de ihtiyaç olduğu yerlere yemek verirlerdi. Yalnız yemek ihalesinin öğretmenevine verilmesi onları zor durumda bırakmış ve kapanmalarına sebep olmuş.” diye konutu.

“Ekonomik açıdan esnaf baya sıkıntılı durumda”

Her fırsatta bölgeye pozitif ayrımcılığın yapılması gerektiğini söylediklerini vurgulayan Gök, “HÜDA PAR olarak daha önce de defalarca bunu dile getirdik. Şu an burası olağanüstü şartların çok daha ağır şekilde yaşandığı bir bölgedir. Dolayısıyla ekonomik açıdan da esnaf baya sıkıntılı durumdadır. Bölgeye ekonomik açıdan pozitif ayrımcılık yapılmasının önemli olduğunu vurguladık. TOKİ bu bölgede ev yapıyor. Fakat dinlediğimiz esnaflar, TOKİ’nin inşaatlarında kullandığı malzemeleri dışarıdan getirdiğini belirtiyor. Hatta TOKİ, çalıştıracağı elemanlarını dahi dışardan temin ediyormuş. Bunların tümü de bölgenin aleyhine olan uygulamalardır.” ifadelerini kullandı.

“Bölgedeki esnaf ve iş adamları ile sanayiciler desteklenmelidir”

Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılardan ötürü bölge esnafı ve iş adamlarının zor durumda olduğuna işaret eden Gök, son olarak şunları söyledi: “Konuştuğumuz esnaflar; işin çok daha kötüye gittiğini, çok zam yapıldığını, müşterilerin bu konuda şikâyetçi olduğunu ve git gide durumun daha da kötüye gittiğini söyleyerek şikâyetlerini dile getirdiler. Esnaf gerçekten zor durumdadır. Şikâyet konusu olan meselelerden bir tanesi de; marketler zinciridir. Bu büyük ve ulusal marketler zinciri, bölgedeki esnafları, küçük iş yerlerini iflasla karşı karşıya bırakmıştır. Esnafımız bu konuda çok mustarip. Biz de çevremizde bunu görebiliyoruz. Bölgedeki esnafın ve iş adamlarının, sanayicilerin ciddi manada desteklenmesi lazım. Ayrıca tarım ve hayvancılığın da desteklenmesi lazım. Bu konuda ilaç, gübre, yakıt desteklerinin devam etmesi lazım, ayrıca esnafımıza yönelik de, hem hibe hem de faizsiz yardım paketlerinin mutlaka gelmesi lazım ki esnafımız biraz rahat nefes alabilsin.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlediği bayramlaşma programına, halk yo..
Seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere basınla buluşan Batman Milletvekili ..
Kayapınar Belde Belediye Başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre HÜDA PA..
Batman'da yapılan oy sayım işlemlerinin ardından oy torbaları İl Seçim ..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, mezun..
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 s..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=