Lütfen bekleyin..



Durmuş: 'Batman'ın tıp fakültesine ihtiyacı var'

15 Ocak 2018, 16:29 - Okunma: 1487

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman'ın ivedilikle bir tıp fakültesine ihtiyacının olduğunu söyledi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, üniversitedeki huzurun bozulmaması için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini söyleyen Durmuş, proje ve hedeflerini aktardı.

Durmuş, "Üniversite ile ilgili büyük hedeflerimiz var. İnşallah üniversiteye tıp fakültesi kazandırmaya çalışıyoruz. Hasankeyf Turizm Meslek Yüksek Okulunu açmaya çalışıyoruz. Turizmin bizde 4 yıllığı var, 2 yıllığını açmaya çalışıyoruz. Hasankeyf'te bir uygulama otelimiz var, onu açmaya çalışıyoruz. Sason'da Milli Eğitimin bize bağışladığı bir yerde eğitime başlayacağız. Kozluk binamız bitti, orada eğitime başlayacağız. Şu anda okulun malzemeleri alınmaya başlandı. Orada Kozluk'u canlandıracağız. Beşiri ile beraber bir meslek yüksekokulu kurulması için sanat okulu olan organize sanayide bir tane de meslek yüksekokulu kurmaya çalışıyoruz. Gercüş'e adalet yüksekokulu açmak için dosya verdik. Bunun yazısını YÖK'e yolladık." dedi.

Büyük işlerle anılmak istediklerini ifade eden Durmuş, "Batman Üniversitesinin çalışmalarıyla ön plana çıkmasını istiyoruz. Batman, buraya bir tıp fakültesinin kurulmasını hak ediyor. Batman'ın ivedilikle bir tıp fakültesine ihtiyacı var. Tıp fakültesi olmasa da en azından ilk olarak bir araştırma hastanesi kurulabilir, belki daha sonra tıp fakültesine geçilebilir. Bir üniversite dışarıdan öğrenci çektiği müddetçe büyür. Yabancı öğrencilerin buraya gelmeleri gerekir ki buranın kültürünü kendi şehirlerinde, kendi kültürlerini de Batman'da tanıtsın. Batman'da yabancı öğrencileri çekecek tıp, eczacılık, dişçilik, hukuk fakültesi gibi bölümlerin açılması gerekiyor. Bunlar açılırsa Türkiye'nin her tarafından buraya öğrenci gelir." diye konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Sınıra yapılan askeri sevkiyat sürüyor


Sınıra yapılan askeri sevkiyat sürüyor

Sınıra yapılan askeri sevkiyat sürüyor

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=