Lütfen bekleyin..



SP'DEN DEDAŞ'A KAÇAK CEZASI TEPKİSİ

18 Ocak 2018, 19:23 - Okunma: 2022

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, yazılı açıklama yaparak, DEDAŞ’ın son zamanlarda haksız şekilde kaçak cezası kestiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Son zamanlarda DEDAŞ’ın haksız şekilde kaçak cezası kestiğini belirten Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı, haksız kaçak cezası kesilen vatandaşların haklarının derhal iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Fırat, kaçak elektrik kullandığı iddia edilen vatandaşların durumunun çok titiz bir şekilde incelenip, bu işe yeltenmeyen bazı yanlışlıklar sonucu suçlu duruma düşenlerin haklarının derhal iade edilmesini gerektiğini belirtti.

Son günlerde kaçak elektrik mağduru olduğunu söyleyen birçok vatandaşın olduğunu ifade eden Fırat, “Uzun süredir devam eden bu şikâyetler tarafımızca değerlendirilmiş ve bu insanların mağduriyetlerinin mutlaka ortadan kaldırılması gerektiği kanaatine varılmıştır. Daha evvel söylediğimiz gibi kaçak elektrik kullananların mutlaka en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bu suç kul hakkına tecavüzdür. Ama bu suçlular tespit edilirken günahsız ve suçsuz olan vatandaşında hakkı korunmalıdır. Bu görev yapılırken de elbette ki vazife başındaki personele çok büyük işler düşmektedir.” dedi.

Açıklamanın devamında Fırat, şunları söyledi: “Bazı iddialara göre yetkililerin kaçak tespit işinde çalışan personele ‘Ne kadar kaçak isim getirseniz, o kadar prim alırsınız’ gibi çok yanlış ve tehlikeli bir talimat verildiği söylenmektedir. Bu ifade çok yanlış bir ifadedir. Böyle bir talimat hiç şüphesiz görev yapan personeli yanlış uygulamalara götürebilir. Eğer gerçekten böyle bir talimat verilmişse derhal durdurulmalıdır. Üç aydır evde olmadığı halde sayacı kontrol edilmeden kaçak duruma düşürülen, hiç kontrol yapılmadan kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle hakkında tutanak tutulan bazı vatandaşlarımız suçsuzluklarını ispat için yargıya başvurmuşlardır. Buradan yetkililere sesleniyoruz; kaçak elektrik kullandığı iddia edilen vatandaşlarımızın durumu çok titiz bir şekilde incelenmeli ve bu işe yeltenmeyen bazı yanlışlıklar sonucu suçlu duruma düşenlerin hakları derhal iade edilmelidir.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=