Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR'ın Kürtçe kursunu tamamlayanlara sertifikaları verildi

20 Ocak 2018, 15:50 - Okunma: 3589

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığının açmış olduğu Kürtçe kursta başarı gösteren kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından üyelere yönelik düzenlenen Kürtçe okuma - yazma (Kurmanci) kursu yapılan sınavla son buldu. 4 ay süren kursu başarıyla tamamlayanlara törenle sertifikaları verildi.

Düzenlenen sertifika törenine HÜDA PAR GİK Üyeleri İsa Aydın, Serkan Ramanlı, İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve kursiyerler katıldı.

Sertifika dağıtım sonrası bir açıklama yapan İl Başkanı Davut Şahin, 4 ay süren Kürtçe kursunda başarı gösteren toplam 58 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

"Kürtçe dilinin asimile olmaması, kaybolmaması için kurslar açmaktayız"

Şu ana kadar 150'nin üzerinde kursiyerin Kürtçe kurslarına katılarak başarı gösterdiğini ifade eden Şahin, "Kürtçeyi daha iyi konuşabilme adına Batman İl Başkanlığımız bünyesinde iki yıldır kurslar açmaktayız. Elhamdülillah şu ana kadar 150'nin üzerinde katılımcımız bu kursları başarıyla bitirmiş olup sertifikalarını aldılar. Katılımcılara ve katkı sunan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu yönde çalışmalarımız İnşaAllah devam edecektir." dedi.

"Kurs sayesinde Kürtçemi epey düzelttim"

Kürtçe kursuna katılarak başarı gösterip sertifika alan Hüseyin Olam, kurs sayesinde Kürtçeyi daha iyi konuştuğunu aktardı.

Olam, "HÜDA PAR Batman İl Teşkilatının düzenlemiş olduğu Kürtçe kurslarına katıldım. Bu kursa katılmadan önce kendi anadilim olan Kürtçeyi yarı Kürtçe, yarı Türkçe olarak konuşuyordum. Yani bozuk bir dil konuşuyordum. Kursa yaklaşık 4 aydır katılıyorum. Kurs sayesinde Kürtçemi epey düzelttim. Partimizin düzenlemiş olduğu bu kurslar sayesinde İnşaAllah ana dilimiz olan Kürtçeyi daha iyi konuşmaya başlayacağız." diye konuştu.

"Bir insan ve toplum; inancı, dili ve kültürüyle ayakta olur"

Kursta sertifika almaya hak kazanan M. Emin Doğru ise şunları söyledi: "Partimizin açmış olduğu Kürtçe kursuna katıldık ve kursu başarıyla bitirmiş bulunmaktayız. Kurslara katılmadan önce Kürtçeyi konuşurken, konuştuğumuz kelimelerin büyük bir kısmında başka dillerin kelimelerini içine katarak konuşuyorduk. Böyle olunca da konuşmalar istenilen duyguyu taşımamaktaydı. Bir ağaç nasıl kökleriyle ayaktaysa bir insan ve toplum da; hem inancı, hem dili, hem de kültürüyle ayakta olur."

"Kürtçe resmi dil olarak öğretilseydi sıkıntılar yaşanmayacaktı"

Kürtçe'nin resmi dil olmasını ve öğretilmesi için resmi zeminler hazırlanmasını isteyen Doğru, "Kürt dilinin gerek konuşulması gerekse de öğretilmesi üzerine yıllardır bir baskı söz konusuydu. İhtiyaca binaen böyle bir çalışma partimiz tarafından düzenlendi. Gönül isterdi ki, Kürt dili resmi bir şekilde okullarda öğretilseydi. En azından bu sıkıntılar yaşanmayacaktı. Ama kısmen de olsa bu kurslar sayesinde inanıyorum ki bu açığı kapatacağız. Partimize, emeği geçen hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Kızılay'dan Afrin operasyonu açıklaması


Kızılay'dan Afrin operasyonu açıklaması

Kızılay'dan Afrin operasyonu açıklaması

Kızılay'dan Afrin operasyonu açıklaması

Kızılay'dan Afrin operasyonu açıklaması

Kızılay'dan Afrin operasyonu açıklaması

Kızılay'dan Afrin operasyonu açıklaması

Kızılay'dan Afrin operasyonu açıklaması

Kızılay'dan Afrin operasyonu açıklaması

Kızılay'dan Afrin operasyonu açıklaması

Kızılay'dan Afrin operasyonu açıklaması

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=