Lütfen bekleyin..



Cazibe Merkezleri Programı hayal kırıklığına dönüştü

25 Ocak 2018, 12:11 - Okunma: 2784

Hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki 23 ilde teşvikler verilmesini öngören “Cazibe Merkezleri Programı” iptal edilip, 23 il 6. Bölge Teşvik Programı kapsamına alındığı öğrenildi.

​Cazibe Merkezleri Programı'na yapılan başvuruların açıklanması beklenirken, programın iptal olması iş adamları tarafından hayal kırıklığına neden oldu.

Hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki 23 ilde teşvikler verilmesini öngören “Cazibe Merkezleri Programı” iptal edilip, 23 il 6. Bölge Teşvik Programı kapsamına alındığı öğrenildi. Bölgeye yatırım noktasında önemli katkısının olacağı düşünülen “Cazibe Merkezleri Programı”nın iptal edilmesi iş adamları tarafından üzüntüyle karşılandı.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine açıklama yapan Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, bölge için geliştirilen yeni yatırım hamlesi kapsamındaki Cazibe Merkezleri Programı'na yapılan başvuruların iş adamlarınca ivedilikle açıklanması beklenirken, programın iptal olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

“Hayal kırıklığı oldu”

Özdemir, “Hükümet tarafından ‘Cazibe Merkezleri Programı’ açıklandığı zaman açıkçası bölgede çok büyük bir sevinçle karşılanmıştı. Hakikaten de Cazibe Merkezleri Programı içeriğine baktığımız zaman tamamıyla yatırımcıyı destekleyen ve istihdamı yukarılara taşıyacak bir programdı. Geçen sene şubat ayında verilen projelerin bu kadar zamanda açıklanmayışı ve geçen günlerde hükümetin açıklamış olduğu bir programla, Cazibe Merkezleri Programının maalesef o tarz bir destekle olmayacağı, sadece var olan 6. Bölge desteklerine ek faiz ve enerji desteğini ekleyerek bu 23 ilin bu kapsamda olacağını açıkladılar. Bu tabi bizim için açıkçası bir hayal kırıklığı oldu.” diye konuştu.

“Yatırımlarımızı yapmaya gayret edeceğiz”

Yatırımcıların geçen yıldan bu yana programın açıklanmasını beklediklerini, fakat beklentilerinin karşılanmadığını aktaran Özdemir, “Bir yıldır bu projelerin açıklanmasını bekleyen yatırımcılar, büyük bir şevkle ve heyecanla bunun açıklanmasını bekliyorlarken, böyle bir şeyle karşılanması tabi iyi olmadı. Ama yine de biz iş adamları olarak önümüze bakmak zorundayız ve mevcut olan 6. Bölge desteklerine ekleme yapılmasını kendimiz artı olarak görüp ilerisi için yatırımlarımızı yapmaya gayret edeceğiz.” dedi.

“Bu tarz desteklerin olması gerektiğini düşünüyoruz”

Hükümete çağrıda bulunarak bölgede işsizliğin azalması ve yatırımların önünün açılabilmesi için cazibe merkezleri programlarının sıklıkla yapılması gerektiğine işaret eden Özdemir, şöyle dedi:

“Cazibe Merkezleri Programı açıklanmış olsaydı arsa, fabrika kurumu, makinelerin yüzde 75’ini kapsayacak durumu devletten, yine işletme kredisi devletten olacaktı. Tabi bunlar büyük şeyler. Bunların bölgeye artısı çok olacaktı. Çünkü bölgemizin sıkıntılardan dolayı Cazibe Merkezleri Programı açıklandı. İstihdama etki edecekti, yeni yatırımlar olacaktı, yatırımcılarımız kendi imkânlarıyla yapamayacakları şeyleri bu program kapsamında yapacaktı. Dolayısıyla bu başka bahara kaldı. Devletten bu tarz desteklerin olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü Batman ve bölgenin kalkınması için bu tür desteklerin çok olması lazım. Çünkü buranın cazip hale gelebilmesi ve yatırımcıların yatırımlarını yapabilmesi için bu tür cazibe merkezleri programlarının olması lazım.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=