Lütfen bekleyin..



ASKON'dan cazibe merkezleri tepkisi

29 Ocak 2018, 12:12 - Okunma: 2735

ASKON Batman Şube Başkanı Nasıroğlu Cazibe Merkezleri programının iptali ile ilgili açıklamada bulunarak, "Yatırımcının beklediği ‘Cazibe merkezleri’ programının iptal edilmesi, bölgede ve özellikle ilimizde hayal kırıklığı yaratmıştır." dedi.

ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, Cazibe Merkezleri programının iptali ile ilgili açıklamada bulundu.

Nasıroğlu açıklamasında şunları söyledi:
Yatırımcının beklediği ‘Cazibe merkezleri’ programının iptal edilmesi, bölgede ve özellikle ilimizde hayal kırıklığı yaratmıştır. Daha önce altıncı bölge şartlarına göre uygulanacağı belirtilen ‘cazibe merkezi’ programında, aralarında Batman’ın da bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki 15 il yer alırken, açıklanan yeni programda il sayısının 23’e çıkarılması mevcut proğramın cazibesini ortadan kaldırmıştır.
Nasıroğlu açıklamasına şöyle devam etti:
İlimize dışardan gelip yatırım yapmak isteyen işadamları açıklanan bu paketle farklı illelere yatırmlarını kaydırabilirler. Çünkü ilimizin coğrafi kaderi nedeniyle önemli lojistik sorunları vardır. Limanlara ve önemli ticaret merkezlerine uzaklık rekabet etme şansımızı azaltmaktadır. Bu bağlamda Batman, batısında yer alan her ile göre dezavantajlı bir duruma sahiptir. Diyarbakır, Elazığ, Adıyaman , Malatya gibi yakın iller bile bizden daha avantajlı bir konuma sahiptirler.
Konu ile ilgili bazı teknik bilgiler de veren Nasıroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:
Program kapsamında, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, sigorta primi desteği, gelir vergisi stopajı gibi yatırımı cezbeden teşvikler vardır. Ama cazibe merkezi kapsamında yeralan 23 şehir içerisinde;
6 ilde sabit yatırımın asgari 2 milyon,
7 ilde ise bu rakam 4 Milyon TL olarak belirlenirken,
Ağrı, Batman, Elâzığ, Adıyaman, Erzurum, Malatya, Mardin, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa’da ise asgari sabit yatırım tutarı en az 5 milyon lira olarak belirlenmiştir.
Bu durum Batman’da yatırım için başvuran çok sayıda işadamının yatırım yapmaktan vazgeçmesine neden olabilir. Kırılgan bir ekonomisi olan Batman için bu bir risktir diyen ASKON Batman Şube Başkanı Nasıroğlu, bölge için yeni yatırım hamlesi olarak geliştirilen Cazibe Merkezleri Programı'na yapılan başvuruların da bir an önce neticeye bağlanması gerektiğini söyledi.Nasıroğlu, mevcut programın iptal olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısına uyarak proğram yapan ve bir yılı aşkındır bekleyen işadamlarımız büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır dedi.
 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=