Lütfen bekleyin..



Saadet Partisi'nden Maliye Bakanı Ağbal'a "şans oyunları" tepkisi

29 Ocak 2018, 16:12 - Okunma: 1501

Maliye Bakanının, "şans oyunları" ile ilgili açıklamasına tepki gösteren Saadet Partisi Batman İl Başkanı Fırat, "Derhal bu batıl düşüncelerden vazgeçilmeli ve toplum bu kirden arındırılmalıdır." dedi.

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat yazılı açıklama yaparak, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın, şans oyunları ile ilgili yaptığı "Yasal olarak oynanan şans oyunlarında cazibeyi arttıracağız." açıklamasına tepki gösterdi.

Bakanın açıklamasını talihsizlik olarak niteleyen Fırat, "Maliye Bakanının Spor Loto, Mili piyango, Şans topları ve diğer kumar oyunlarının daha cazip bir hale gelmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını beyan etmesi çok talihsiz bir açıklama olmuştur. Müslüman ve kadim bir geçmişe sahip bir ülkede böylesine kumar ve şans oyunları ile toplumu yanlış ve inancı tahrip edici yollara sürüklemek büyük bir züldür. İktidar olunca da Cenab-ı Hakk'ın insana doğuştan vermiş olduğu beş temel hakkını koruma sözü verirler. Yani toplumun canını, malını, ırz ve namusunu, aklını ve inancını korumak zorundadırlar. Bu iktidarların en temel görevidir. Ama maalesef bugün bu beş temel hakkın korunmadığı gün gibi ortaya çıkmıştır." dedi.

Açıklamanın devamında Fırat,  şunları söyledi: "Eğer siz, sadece Tekirdağ'da iki olan rakı fabrikalarını 19'a çıkarırsanız, uyuşturucunun ilkokul çağlarına kadar düşmesine engel olamamışsanız toplumun aklını koruyamazsınız. Eğer siz, zinayı suç olmaktan çıkarırsanız toplumun ırz ve namusunu koruyorum, diyemezsiniz. Eğer siz, insanları kamplara bölerek 'şucu bucu' diyerek damgalar, herkese eşit ve adil davranmazsanız insanların can emniyetini sağlıyorum, diyemezsiniz. Bir ülkede faiz başını almış gidiyorsa, yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık her tarafı bir kanser gibi sarmışsa ben halkımın malını koruyorum, diyemezsiniz."

"Cumhurbaşkanımız bu önemli konuya derhal müdahil olmalıdır"

Eğitim, ekonomi, sağlık, istihdam ve üretim gibi çok önemli meseleler dururken şans oyunlarından medet ummanın büyük bir acizlik olduğunu vurgulayan Fırat, "Bu kadar başarısızlık ortada iken böyle bir konuyu gündeme taşımak abesle iştigaldir. Onun için temennimiz Cumhurbaşkanımızın bu önemli konuya derhal müdahil olmasıdır. Gündemimizi Allah ve Resulünün emirlerine tamamen ters olan ve inancımızı tahrip edici bu şeytani oyunlar işgal etmemelidir. Derhal bu batıl düşüncelerden vazgeçilmeli ve toplum bu kirden arındırılmalıdır. En önemlisi Diyanet İşleri Başkanlığı, üzerine düşen görevi yerine getirerek gereğini yapmalıdır." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül- İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=